Dustin Poirier avslöjar vem den skickligaste fightern han besegrat är!

✔ "Jag lärde mig väldigt mycket i matchen mot honom" ✔ Hyllar ex-mästarens kämpaglöd!

Dustin “The Diamond” Poirier har haft en lång karriär inom UFC och mött den absoluta toppen i flera viktklasser. Listan kan göras lång med alla ex-mästare och topprankat motstånd han har tagit sig an och nu avslöjar Poirier vem som är den skickligaste fightern han besegrat är.

Poirier föll mot den forne lättviktsmästaren Khabib “The Eagle” Nurmagomedov på UFC 242 i juni under fjolåret efter att ha vunnit interimbältet mot Max “Blessed” Holloway. Många anser att Khabib är den bästa lättviktaren genom tiderna och vissa håller honom som den bästa någonsin.

Vart Poirier står i frågan är inte helt klart men på frågan om vem som är den skickligaste av de alla som han vunnit över har vi nu ett svar. Under en frågestund på ESPN+ fick han frågan om vem som är den mest skickliga atleten han besegrat är.

– Jag har slagits mot flera riktigt bra fighters och vunnit över många riktigt bra fighters, sade Poirier. Men Max Holloway är antagligen den mest skickliga av dem.


HETAST JUST NU


Dustin Poirier hyllar Max Holloway för hans kämpaglöd!

Poirier vann interimbältet mot den forne fjäderviktsmästaren Holloway på UFC 236 i april under 2019. Det var ett riktigt krig där Poirier var den bättre strikern den kvällen och hade “Blessed” rejält blåslagen. Men Holloway satte emot ett bra motstånd och fortsatte att gå framåt tills slutsignalen lät. Resultatet blev en enhällig seger via domslut i Poiriers favör.

“The Diamond” hyllar Holloways fightingstil och berömmer honom för hans kämpaglöd och uthållighet.

– Hans mod och uthållighet, tillägger Poirier. Holloway matchar den intensitet jag tar med mig in i buren vilket inte är enkelt att göra. Hans förmåga att ta slag är otrolig.

– Han fick ta emot riktigt hårda slag den kvällen och jag vet att han var skakad flera gånger under matchen men varje gång klockan ringde var han där redo för att slåss. Jag är tacksam för det för jag lärde mig väldigt mycket i matchen mot honom!

Poirier kommer senast ifrån två vinster över UFC:s superstjärna Conor “The Notorious” McGregor och har nu en segersvit på tre matcher i rad.

Gör som de svenska UFC-stjärnorna: Testa 💊 vitaminshots. Klicka här och läs mer!
Kategorier
Dustin PoirierNyheterSenaste Nytt

Frilansskribent för MMAnytt.se sedan 2020. Blev ett fan av sporten under tidigt 2000-tal och har följt den aktivt därefter.

Svara

UFC ODDS
UFC 267: Błachowicz vs. Teixeira12
Jan Błachowicz vs Glover Teixeira1.383.15
Petr Yan vs Cory Sandhagen1.452.80
Islam Makhachev vs Dan Hooker1.126.50
Alexander Volkov vs Marcin Tybura1.373.20
Li Jingliang vs Khamzat Chimaev4.651.21
Magomed Ankalaev vs Volkan Oezdemir1.343.35
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Khamzat vs. Li

Lördag | 00:00 | UFC
Khamzat via KO
2.50
Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...