Dustin Poiriers fantastiska fight får Conor McGregor att reagera

✔ Jabbar mot tidigare motståndaren - med subtil diss

De topprankade lättviktarna Dustin Poirier och Dan Hooker stod för en av årets absolut bästa matcher, när de gjorde upp under fem stenhårda ronder i huvudfighten på helgens UFC-gala. Det galna kriget, som Poirier vann via domslut, har fått många att reagera online – och en av dem är superstjärnan Conor McGregor.

Men medan de flesta som twittrar om matchen hyllar Poirier och Hooker för deras makalösa prestationer, så finner McGregor istället ett sätt att lyfta upp sig själv. Hans reaktion på den fantastiska matchen är nämligen något av en subtil diss mot Poirier.


LÄS MER: UFC-resultat: Årets match? Dustin Poirier vinner GALET krig mot Dan Hooker!

LÄS OCKSÅ: UFC-stjärnan visar upp sitt sönderslagna ansikte – efter fem HÅRDA ronder


McGregor har som känt besegrat Poirier via teknisk knockout, när de möttes som fjäderviktare för snart sex år sedan. Och det väljer han att påminna sina miljontals följare om – genom att retweeta ett videoklipp från deras match på UFC 178.

Se klippet nedan (via Twitter):

Skärmavbild från Conor McGregors senaste retweet på Twitter.

“Mystic Mac” föddes när Conor McGregor vann mot Poirier

Det var för övrigt i samband med McGregors vinst över Poirier som han gav sig själv smeknamnet “Mystic Mac”. Detta eftersom han själv hade utlovat ett avslut i rond ett – vilket sedermera blev verklighet.

– Jag knockar dem inte bara, jag väljer i vilken rond, sa Conor McGregor då i sin segerintervju innan han fortsatte:

– Jag sa att jag skulle knocka honom i den första ronden – och jag knockade honom i den första ronden. Ni kan kalla mig Mystic Mac för jag förutspår sånt här!

McGregor är för närvarande pensionerad som fighter. Iallafall om man ska tro honom själv.

Khabib Nurmagomedov visar respekt: “Grym match”

Övriga Twitter-reaktioner på helgens huvudmatch är dock inte lika egocentriska som McGregors.

En som också har en tidigare vinst mot Poirier – men som ändå väljer att hylla honom efter vinsten – är den obesegrade lättviktsmästaren Khabib Nurmagomedov.

– Grattis Dustin Poirier, grym match, skriver Khabib Nurmagomedov på Twitter.


RELATERAT: Förklaringen – därför går Conor McGregor i pension


 

Hade du velat se en rematch i lättvikt mellan Conor McGregor och Dustin Poirier? Kommentera!

 

💪 Sugen på att betta på helgens UFC-gala? MMAnytts samarbetspartner Betsafe erbjuder ↗️ odds på samtliga matcher. 🔞 18+ gäller för spel. Spelar du för mycket? Besök Stödlinjen.se
Kategorier
Conor McGregorDustin PoirierSenaste Nytt

MMAnytt startades den 3 februari 2008 och har sedan dess växt till att bli Sveriges största kampsportssida. MMAnytts mål är att med journalistisk anda täcka och vara med och utveckla MMA i främst Sverige, men även andra nordiska länder.

Svara