På gång: Dustin Poirier tillbaka i buren – möter stjärnskottet i San Diego

✔ Vinnaren kan komma att få nästa titelchans ✔ "The Diamond" Poirier har inte tävlat sedan titelförlusten mot Khabib

Topprankade Dustin Poirier har under ett par år endast mött den absoluta eliten i lättviktsklassen och slogs senast om bältet mot den regerande mästaren Khabib Nurmagomedov i början av september. “The Diamond” Poirier äntrade matchen med interimbältet kring sin midja men kom dock att bli stoppad via submission i tredje ronden och har sedan dess inte varit tillbaka i buren.

Nu är dock Dustin Poirier inbokad för ett spännande möte mot en av divisionens stjärnskott, Nya Zeeländaren Dan Hooker som senast tog hem ett delat domslut över Paul Felder i en jämn och underhållande femrondare på hemmaplan.

Efter vinsten tog “The Hangman” Hooker tillfället i akt och utmanade Justin Gaethje men kom senare att säga att även Porier var ett alternativ, men ingen annan.

 – Om Gaethje är upptagen så är Poirier snubben jag vill möta. Antingen Gaethje eller Poirier, de är de enda två alternativen som är vettiga för mig, sade Hooker till ESPN.

Nästa titelchans: Dustin Poirier eller Dan Hooker?

Matchen, som förväntas agera huvudmatch under UFC Fight Night i San Diego den 16 maj, har ännu inte bekräftats av UFC men istället av källor nära till båda atleterna och deras team.

Skulle #5-rankade Hooker ta sig förbi #2 Poirier så skulle det vara karriärens största seger och hans fjärde raka vinst i oktagonen.

Poirier skulle i sin tur återvända till segerkolumnen och cementera sin plats som divisionens topp-fighter och komma att eventuellt förtjäna ytterligare en titelchans beroende på resultatet från titelmatchen mellan Khabib och Tony Ferguson den 18 april.

 

Vem tror du vinner mellan Poirier och Hooker?

 

Följ MMAnytt's Youtube kanal idag - Nordens ledande nyhetssajt för MMA, UFC och kampsport!
Kategorier
Dustin PoirierSenaste Nytt

Matias Andres är en frilansskribent som samarbetat med MMAnytt.se sedan 2015. Han bor i Battambang, Kambodja där han tränar Kun Khmer, åker motorcykel och plitar ihop små meningar för att kunna finansiera sitt ohälsosamma förhållande till fruktshakes. Kontakt: [email protected]

Svara