Dustin Poirier vill ta ett steg tillbaka: “Låt dem slåss om bältet!”

✔ "Jag är mästaren!"

Dustin Poirier tog nyligen hem karriärens största vinst då han under UFC 257 den 23 januari blev första man att knocka Conor McGregor. “The Diamond” Poirier har nu många alternativ men han tänker inte rusa in i någon ny match riktigt än.

Numera rankad etta i lättviktsklassen så har han cementerat sin plats i toppen av en av UFC mest talangfulla divisioner. Poirier har två raka vinster och på nio matcher har han endast förlorat mot mästaren Khabib Nurmagomedov.

Nu jagas Poirier av resten av lättviktarna, däribland Nate Diaz, Charles Oliveira och Michael Chandler.

 – Jag har en måltavla på ryggen, sa Poirier i en intervju med MMA Junkie. (Jag är före detta) interrimmästare, jag knockade Conor McGregor och jag är nummer ett. Den enda personen ovanför mig (Khabib Nurmagomedov) kanske aldrig kommer att slåss igen.

– Folk vill klättra uppför [rankingen], och för att göra det måste du slå killarna i toppen. Du måste slå killarna ovanför dig, så jag förstår varför jag har måltavlan på min rygg och jag bär den stolt.


MISSA INTE


Dustin Poirier: “Jag är mästaren”

Lättviktsdivisionen är i en unik situation. Mästaren Khabib har sagt att han pensionerat sig, men UFC har ännu inte avlägsnat honom från rankingen eller gjort hans bälte tillgängligt.

UFC-chefen Dana White har varit öppen med sina intentioner att locka tillbaka Khabib men hans försök har varit fruktlösa. Efter UFC 257 så sa White att han gillar idén om att låta Poirier möta Chandler i en kamp om bältet. Det är dock en plan som Poirier inte tycker om.

Han anser att Chandler, som endast haft en UFC-match, inte har gjort tillräckligt för att förtjäna en titelmatch. Vidare så tycker han att han själv redan gjort tillräckligt för att förtjäna mästarstatus, om Khabib aldrig återvänder.

 – Jag är den okrönta lättviktsmästaren. Om Khabib är ute så är jag bäst i divisionen. Tidigare interrimmästare, före detta titelutmanare. Jag avslutade precis ut en tidigare dubbelmästare. Jag är mästaren. Jag vet det!

– Jag vill bli världsmästare och Charles (Oliveira) är en kille som gjort tillräckligt, fortsatte Poirier. Han förtjänar att vara där han är, ingen tvekan om det. Låt honom och Chandler slåss om bältet. Om de vill att Chandler ska slåss för titeln, och han efterlyser titelmatchen, låt dem slåss om bältet. Jag tar ett steg tillbaka och tittar på.

Det är ännu oklart vad UFC kommer välja att göra med lättviktsklassen och Khabibs titel. Poirier gör det dock klart att han just nu har annat i tankarna.

 – Framtiden är ljus. Jag har inte ens tänkt på det särskilt långt. Jag, min fru och min dotter kanske åker på en skidresa om ett par veckor. Det är vad som står på tur.

💪 Sugen på att betta på helgens UFC-gala? MMAnytts samarbetspartner Betsafe erbjuder ↗️ odds på samtliga matcher. 🔞 18+ gäller för spel. Spelar du för mycket? Besök Stödlinjen.se
Kategorier
Dustin PoirierSenaste Nytt

Matias Andres är en frilansskribent som samarbetat med MMAnytt.se sedan 2015. Han bor i Battambang, Kambodja där han tränar Kun Khmer, åker motorcykel och plitar ihop små meningar för att kunna finansiera sitt ohälsosamma förhållande till fruktshakes. Kontakt: [email protected]

Svara