UFC-stjärnans hjälteinsats – här lagar han mat åt sjukhuspersonalen

✔️ Den goda fighten – mitt i krisen ✔️ Donerar 1000 måltider

Coronapandemin fortsätter att lamslå hela MMA-världen, då flera galor har tvingats att ställas in. Detta påverkar inte minst atleterna, som just nu inte kan slåss för sitt levebröd.

En fighter som däremot inte ligger på latsidan är UFC-stjärnan Dustin Poirier. Tillsammans med sin hjälporganisation donerar han nu 1000 måltider till sjukhuspersonalen i delstaten Lousiana.

I ett inlägg på Instagram från MMAjunkie, står UFC:s före detta interimmästare i lättvikt och bakar pizzor på löpande band:

View this post on Instagram

💎 @dustinpoirier makes food for hospital workers helping with the #coronavirus pandemic @thegoodfightfoundation • 🔗 FULL STORY IN BIO

A post shared by MMA Junkie (@mmajunkiedotcom) on

Hjälporganisationen publicerade ett utlåtande i samband med initiativet som löd:

“The Good Fight Foundation har i samarbete med Deanos Pizza, donerat 1000 måltider till vårdpersonalen som jobbar vid frontlinjen för att bekämpa COVID-19 i Lafayette. Önskar er alla en säker och glad påsk”.

I intervjun med MMAjunkie berättar UFC-stjärnan att planen är att hjälpa fler sjukhus.

– Det finns tre större sjukhus här i Lafayette och vi vill förse alla anställda, läkare och sjuksköterskor med mat, säger Poirier.

Dustin Poirier – utmanare om NMF-bältet?

Under 2018 registrerade Dustin Poirier, tillsammans med sin fru Jolie Poirier, hjälporganisationen The Good Fight Foundation. Målet är att hjälpa folk i närområdet kring deras hemstad Lafayette, Lousiana.

Organisationen drar in pengar genom att bland annat auktionera ut Poiriers utrustning, från hans tidigare matcher i UFC. Genom donationerna har man exempelvis byggt lokala lekplatser för barn med funktionsvariationer, men även vattenbrunnar i Uganda.

En annan UFC-fighter som fått uppmärksamhet för sina goda egenskaper är welterviktaren Stephen “Wonderboy” Thompson. MMA-journalisten Ariel Helwani delade nämligen på skämt ut ett bälte till “Wonderboy”, i samband med hans program på ESPN.

Dustin Poirier NMF

På bilden syns Stephen “Wonderboy” Thompson med sitt NMF-bälte. Foto: Ariel Helwani’s MMA SHOW

På bältet står det ‘NMF’ som är en förkortning av ‘Nicest Motherf*cker’. Kanske finns det en titelutmanare i Dustin Poirier, som fortsätter att rada upp goda gärningar utanför buren.

Poirier var inplanerad att möta nyzeeländaren Dan Hooker den 16 maj i San Diego, Kalifornien. Coronapandemin har dock satt stopp för även den galan, så det återstår att se när “The Diamond” är tillbaka i buren.

Prenumerera på MMAnytt Youtube ▶️ för fler exklusiva MMA-videos 🎥 på svenska! Klicka här: ▶️
Kategorier
Senaste Nytt

Svara

Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...