Dustin Poirier hyllar UFC-kollegorna: “Presterat på ett fantastiskt sätt!”

✔ En av de starkaste divisionerna i UFC ✔ "Blir bara bättre!"

Den högt rankade lättviktaren Dustin Poirier hyllar UFC-kollegorna Michael Chandler och Charles Oliviera efter deras senaste prestationer.

Nykomlingen Chandler fick ett UFC-kontrakt i oktober detta år. Den före detta Bellator-mästaren fick ett erbjudande efter ett kortare möte med UFC-chefen Dana White.

Det hela resulterade ett exklusivt kontrakt som innebar att han inte bara skrev under att bli en del av UFCs trupp, utan också vara beredd att hoppa in som reserv ifall Khabib Nurmagomedov eller Justin Gaethje skulle dra sig ur sin titelmatch på UFC 254.

Chandler kommer in i UFC med en vinstsvit på två matcher i rad. Båda har avslutats via KO i första ronden.

Även Oliveira har en imponerande vinstsvit i bagaget. Han har lyckats vinna åtta matcher i rad och under UFC 256 vann Oliveira sin livs största match. I ett möte mot Tony Ferguson kunde Oliveira kontrollera matchen och vinna via enhälligt domslut efter tre ronder.

I dagsläget är det endast Oliveira som är UFC-rankad. Skulle Chandler vinna sin uppkommande match mot den rankade Dan Hooker kan vi få se Chandler ta en placering inom UFCs top 15.


Relaterat


Poirier ser fram emot lättviktsdivisionens utveckling

Enligt UFC-chefen White är lättviktsdivisionen en av UFCs starkaste divisioner och Poirier tycker att den blir bättre och bättre.

– Lättvikt blir mer intressant nu när Oliveira steppat upp och presterat på ett fantastiskt sätt! Han är en veteran och har mycket att bevisa. Oliveira har lagt ner blod, svett och tårar och det har gett resultat.

Poirier är glad över att Chandler får en chans att visa vad han går för i UFC.

– Jag blev så glad för Chandlers skull. Äntligen får han chansen att tjäna stora pengar och möta de bästa i sporten. Chandler har haft en bra karriär och vunnit över tufft motstånd. Men här får han möjlighet att avsluta på topp i den största organisationen när det kommer till MMA.

Ett potentiellt möte mot både Oliveira och Chandler kan bli aktuellt i framtiden. Lättviktsklassen är dock full av spännande matchningar mellan några av organisationens bästa fighters.

Förutom Chandler så har Oliveira också sagt att han önskar att möta vinnaren av Poirier vs McGregor 2 i en kamp om bältet.

 

Vilka tycker du ska få chansen att slåss om lättviktsbältet?

 

💪 Sugen på att betta på helgens UFC-gala? MMAnytts samarbetspartner Betsafe erbjuder ↗️ odds på samtliga matcher. 🔞 18+ gäller för spel. Spelar du för mycket? Besök Stödlinjen.se
Kategorier
Charles OliveiraDana WhiteDustin PoirierMichael ChandlerNyheterSenaste Nytt

Svara