Dustin Poirier: “Matchen mot Conor McGregor förändrade allt”

✔ "The Diamond" om hatmatchen för snart 7 år sedan ✔ "Det var på liv eller död"

Dustin Poirier har sannerligen utvecklats som fighter och han säger nu själv att förlusten mot Conor McGregor kom att spela en avgörande roll.

Poirier och McGregor möttes i september 2014 och kom att röra upp en hel del känslor, speciellt hos “The Diamond” Poirier. Tyvärr kom fjäderviktsmatchen inte att utspela sig i Poiriers favör då han blev avslutad på under två minuter i första ronden.

Efter det kom Poirier att återvända till lättviktsklassen och startade en imponerande vinstsvit som tog honom enda till toppen.

 – Allt började definitivt efter förlusten mot Conor McGregor, det var början, sade Poirier. Det har varit en lång process: att bli pappa, förlora igen, vinna lite, förlora igen och sen vinna en till. Det har varit en lång utveckling där jag slutat bry mig så mycket.

McGregor lyckades krypa under huden på Poirier inför deras möte. Poirier säger dock att han generellt hade ett helt annat sätt att se på saker på den tiden.

 – I min tidiga karriär så kändes det ofta som att det var på liv eller död. Varje kommentar på Instagram och Twitter, varje gång en journalist sa något. Det kändes som att alla var emot mig. Det kändes som att en förlust skulle betyda att folk sluta tro på mig, att det skulle vara slutet på min karriär.


Relaterat till Poirier och McGregor: 


Dustin Poirier vs Conor McGregor 2?

I september 2019 fick Poirier chansen att utmana Khabib Nurmagomedov om lättviktsbältet men kom att förlora via submission i tredje ronden. I helgen återvända han dock till vinstkolumnen med en imponerande prestation mot Dan Hooker i en av årets bästa matcher.

Det har pratats om en returmatch mellan Poirier och McGregor men eftersom “The Notorious” hävdar att han är pensionerad så är det oklart om den matchen någonsin blir av. Poirier hänger dock inte upp sig på det utan fortsätter att sikta in på sig bältet.

 – Jag älskar fortfarande det jag gör. Det är som att jag blivit böjd men inte bruten en massa gånger. Det känns som att det gjort mig starkare och gjort mig till den man jag är idag. Jag är lycklig. Jag är genuint lycklig.

Kategorier
Dustin PoirierSenaste Nytt

Matias Andres är en frilansskribent som samarbetat med MMAnytt.se sedan 2015. Han bor i Battambang, Kambodja där han tränar Kun Khmer, åker motorcykel och plitar ihop små meningar för att kunna finansiera sitt ohälsosamma förhållande till fruktshakes. Kontakt: [email protected]

Svara