Dustin Poirier chockerande besked – planerar att byta viktklass

✔ Fansen tveksamma till Poiriers beslut

Den 23:e januari hålls UFC 257 i Abu Dhabi. Huvudevenemanget består av en returmatch mellan Dustin Poirier och Conor McGregor i lättvikt – en viktklass som den förstnämnde har planer på att lämna så småningom.

I en intervju med komikern Theo Von, avslöjade Lousianas Poirier att han tecknat ett nytt kontrakt med UFC på ytterligare åtta matcher. Fightern berättade också att han planerar att flytta upp till weltervikt inom en nära framtid, en division han aldrig tävlat i. Många fans har reagerat på beskedet med förtvivlan, då Poirier nått nya höjder i lättviktsklassen.


HETAST JUST NU

UFC-debut i fjädervikt

Poirier inledde sin karriär i lättvikt, men bytte till fjädervikt när han debuterade i UFC i januari 2011. Han tävlade framgångsrikt i viktklassen men fick ofta problem mot divisionens elit. När han mötte McGregor på UFC 178 förlorade Poirier på knockout i första ronden, och återvände därefter till lättviktsklassen.


LÄS OCKSÅ: UFC 257: Dustin Poirier vs. Conor McGregor 2 – Matchkort, Tider och Info


Lättvikt har traditionellt varit den mest talangrika i UFC, men det hindrade inte Poirier från att briljera. Louisianasonen vann fyra raka matcher, tre via T/KO, innan han själv blev knockad av Michael Johnson i en stor skräll. Därefter höll Poirier sig obesegrad i sina sex följande matcher och radade upp segrar över ex-mästare som Justin Gaethje, Anthony Pettis och Eddie Alvarez.

Efter att ha besegrat Max Holloway om den tillfälliga lättviktstiteln, hade Poirier tagit sig hela vägen till toppen av divisionen där endast den obestridda mästaren Khabib Nurmagomedov återstod. De möttes på UFC 242 i Abu Dhabi, men Nurmagomedov förblev obesegrad efter en dominant prestation där Poirier tvingades klappa ut till en rear naked choke i den tredje ronden.

Poirier återvände till segerkolumnen i sin senaste prestation, där han besegrade Dan Hooker via enhälligt domslut efter fem våldsamma och underhållande ronder.

Tycker du Dustin Poirier bör byta viktklass?

Kategorier
Dustin PoirierSenaste Nytt

Sebastian Vendel-Martinez är skribent för MMAnytt sedan September 2012. Han tränar MMA och Thaiboxning, har följt MMA sedan 2002 och fokuserar på nyheter och uppdateringar från MMA-världen. Kontakt: [email protected]

Svara