dustin poirier nate diaz
Foto via USA TODAY

Dustin Poirier vill fortfarande möta Nate Diaz: “Han förhandlade bort vår huvudmatch”

✅ Enligt Poirier var det Diaz som förstörde för dem innan matchen ställdes in ✅"Vet inte ens om han var 100% på förra matchen

UFC 230 ser ut att bli en fantastisk gala, men den hade kunnat bli ännu bättre. De topprankade publikfavoriterna Dustin Poirier och Nate Diaz var bokade för en lättviktsmatch. Det sades dock mycket från lättviktarna, särskilt Diaz, om en ny potentiell viktklass i 165-lbs – något som aldrig skedde. Poirier har sedan dess skadat sig och tvingats hoppa av matchen, men enligt honom så var det dåligt förhandlande från Diaz som ledde till att de tappade placeringen som huvudmatch för galan.

RELATERAT: 

I en intervju med MMA junkie berättade Poirier att han fortfarande är öppen för att möta Diaz, men inte vet om det är ömsesidigt.

“I don’t even know if Nate was 100 percent down for this one,”sade Poirier.

“He kind of negotiated ourselves out of the main event,” förklarade Poirier om situationen. “The UFC offered us the main event, and he kept pushing for a different weight.”

“(The UFC) said, ‘We’ll give you the main event, but it has to be at 155,’ and he kept pushing, and they had to go a different route.”

Oklart vad som händer Poirier

Poirier är rankad på tredjeplats i divisionen medan Diaz är rankad nia. Diaz har länge haft en komplicerad relation med UFC där han uttryckt tydligt missnöje med sin situation, dock blev han både förmögen och världskänd i samband med sina två matcher mot rivalen Conor McGregor, och många fans har velat se ett tredje och avgörande möte mellan herrarna då de vunnit varsin match.

Poirier kommer härnäst att handskas med en återkommande höftskada och kommer att opereras för att åtgärda det.

Vill du fortfarande se Poirier vs Diaz? 

Prenumerera på helt nya MMAnytt TV på Youtube för att inte missa några exklusiva videos på svenska!
Kategorier
Senaste NyttUFC

Sebastian Vendel-Martinez är skribent för MMAnytt sedan September 2012. Han tränar MMA och Thaiboxning, har följt MMA sedan 2002 och fokuserar på nyheter och uppdateringar från MMA-världen. Kontakt: [email protected]
Omröstning

Vem vinner?

Visa resultat

Loading ... Loading ...