Dustin Poirier vinner returmötet – knockar Eddie Alvarez!

🎥 VIDEO+TEXT ✅ Eddie Alvarez förlorar mount för sin otillåtna armbåge - blir knockad av Dustin Poirier sekunder senare i huvudmatchen på UFC on FOX 30 ✅ Se avslutet här på MMAnytt!

Alldeles nyss avgjordes huvudmatchen på UFC on FOX 30: Alvarez vs. Poirier 2 i Calgary, Kanada. Huvudattraktionen utgjordes av en efterlängtad returmatch mellan två av världens främsta lättviktare – den forne mästaren Eddie Alvarez och topprankade Dustin Poirier.

Det kom att bli en jämn och underhållande match som utlovat. Den första ronden spenderades uteslutande ståendes, eftersom Alvarez inte lyckades med något av sina nedtagningsförsök. Alvarez jobbade varierat med slag och sparkar mot ben, kropp och huvud och ville hela tiden vara på insidan – medan den något mer boxningsorienterade Poirier försökte hålla sin distans och främst pricka Alvarez med sina hårda slag mot huvudet.

I den andra ronden fortsatte först samma matchbild innan Poirier försökte hoppa på en giljotin – som Alvarez försvarade för att därefter hamna på topp. Poirier tog sig dock upp relativt snabbt och när Alvarez senare dök igen så svarade “The Diamond” med ännu ett misslyckat giljotinförsök.

Alvarez kunde då etablera toppkontroll och kort senare ta sig över till mount. Men den forne mästaren gjorde då bort sig genom att slänga en otillåten 12-6-armbåge – ett misstag som kom att stå honom dyrt. Regelbrottet resulterade nämligen i att han förlorade mount då domaren ställde dem upp efter timeout – varefter Poirier bara sekunder senare gick till vild attack och överväldigade Alvarez med flera hårda slag.

Alvarez stod med ryggen mot buren och försökte hålla sig kvar på fötter och hitta kontringarna – men Poiriers slag var för många och för hårda för att han skulle få läge att komma ur knipan och det dröjde inte länge innan Poirier istället säkrade knockoutvinsten.

Poirier har nu vunnit tre raka matcher och fyra av sina senaste fem. Han är nu 25-4, 1 NC i proffskarriären och står med ett matchresultat på 16-4, 1 NC i UFC.

Alvarez står å andra sidan med 29 vinster, sex förluster och en “No Contest” i sin professionella MMA-karriär, varav fyra segrar, tre nederlag och en NC i oktogonen. Detta var Alvarez sista match på sitt nuvarande kontrakt och det är därmed möjligt att hans nästa match tar plats i någon annan MMA-organisation, om han inte skriver på en ny deal och stannar kvar i UFC.


RELATERAT: UFC on FOX 30: Alvarez vs. Poirier 2 – Livestatistik och Resultat


Resultat och statistik

Officiellt resultat: #4 Dustin Poirier besegrade #3 Eddie Alvarez via TKO (slag) i rond 2 (4:05).

Prenumerera på MMAnytt Youtube ▶️ för fler exklusiva MMA-videos 🎥 på svenska! Klicka här: ▶️
Kategorier
Senaste NyttUFC on FOX 30

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate.

Svara

Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...