Edmen Shahbazyan
Edmen Shahbazyan i matchen mot Brad Tavares - Foto: Sarah Stier-USA Today Sports

Så ska den unga superstjärnan “The Golden Boy” skriva UFC-historia

✅ "Jag är divisionens nya heta talang - ute efter er alla"

Edmen Shahbazyan är bara 21 år gammal, men har redan elva segrar i karriären. Tio av dem har kommit via avslut i första ronden.

Glendale Fight Club-produkten tog i helgen sin största seger hittills när han på UFC 244: Masvidal vs. Diaz avslutade veteranen Brad Tavaresockså det i första ronden.

Enda gången han gått tiden ut var i UFC-debuten mot Darren Stewart, en match han vann via delat domslut.

Han tillhör den nya generationen av fighters som är duktiga på allt. I samma generation har vi även på damsidan Maycee Barber.

Både Barber och Shahbazyan har fullt fokus på att slå UFC-rekord som den yngste mästaren någonsin i organisationen. Detta rekord innehas i dagsläget av Jon Jones som blev mästare blott 23 år och åtta månader gammal.

Detta ger Shahbazyan, som redan besegrat en topprankad fighter, ett år och åtta månader på sig att uppnå sitt mål. Innan galan var Shahbazyan rankad på 13:e plats och besegrade Tavares som låg på nummer elva.

En kvalificerad gissning är att han nu bryter sig in i topp 10.

Efter vinsten berättade han att målet fortfarande är detsamma – och även att han anser sig matcha upp bra mot regerande mästaren Israel Adesanya.

Vidare säger han även att trots att matchen gick så fort kommer han att skynda långsamt. Det återstår att se om han fightas igen innan året är slut.

“Inte pratat med Ronda Rousey än”

Glendale Fight Club har inte varit mycket i rampljuset den senaste tiden. För några år sedan ansågs det som en av världens bästa klubbar – mycket tack vare superstjärnan “Rowdy” Ronda Rousey.

Rousey och Shahbazyan har ofta daglig kontakt, men den unge stjärnan hade vid intervjutillfället inte hunnit prata med Rousey än.

Hon skickar alltid positiv energi och fina meddelanden, vi pratar nästan varje dag, sade Shahbazyan.

Hon är en stor inspiration för mig och det är fantastiskt att ha en sådan legend som manager. Det ger mig mycket motivation.

Vem vill ni se supertalangen Edmen “The Golden Boy” Shahbazyan möta härnäst?

Kategorier
Senaste Nytt

Stefan Romare är en skribent och reporter som har jobbat på MMAnytt sedan mitten av 2017 och har följ MMA sedan tidigt 2000. Kontakt: [email protected]

Svara