Edson Barboza bryter tystnaden efter den hårda förlusten mot Khabib

Det har varit tyst från Edson Barboza sedan hans hårda förlust mot Khabib Nurmagomedov - Nu bryter han tystnaden.

Edson Barboza har delat bur med några av sportens främsta namn men trots att hans matchfacit består av imponerande vinster och hårda förluster så stod hans senaste match ut från mängden. Under tre ronder demolerades brasilianaren av Khabib Nurmagomedov och förlorade i en av organisationens mest ensidiga matcher.

“Jag älskar mitt jobb”

När matchen mellan Barboza och Nurmagomedov var klar stod det klart att “The Eagle” Nurmagomedov förlängt sin obesegrade vinstsvit till tjugofem raka och vunnit med siffrorna 30-25 30-25 30-24.

Innan dess hade Barboza tagit hem tre raka vinster över toppfighters som de före detta mästarna Anthony Pettis och Gilbert Melendez.

Efter förlusten hamnade Nurmagomedov i ett hätskt meningsutbyte med Conor McGregor medan det var tyst från Barboza sida, fram till nu.

I ett kort meddelande på sociala medier säger Barboza att han endast har två saker att säga: att han längtar till sin nästa match och att han älskar sitt jobb:


Barboza är för närvarande rankad #4 i lättviktsklassen. Efter matchen stod det klart att han fått en medicinsk avstängning fram till den 2 mars.

 

Vem vill du se Barboza möta härnäst?

 

Kategorier
Edson BarbozaSenaste Nytt

Matias Andres är en frilansskribent som samarbetat med MMAnytt.se sedan 2015. Han bor i Battambang, Kambodja där han tränar Kun Khmer, åker motorcykel och plitar ihop små meningar för att kunna finansiera sitt ohälsosamma förhållande till fruktshakes. Kontakt: [email protected]