Efter brutala krossen – Aleksandar Rakic klar för ny match på UFC 231

🎥 VIDEO+TEXT ✅ Körde över motståndaren totalt på UFC Hamburg ✅ Har vunnit tio matcher i rad ✅ Slog rekord med 263 träffar

Aleksandar Rakic har snabbt etablerat sig som ett namn att räkna med i UFC:s lätta tungviktsdivision. Den 26-årige österrikaren har endast hunnit med två matcher i världens största MMA-organisation och vann först debuten mot Francimar Barroso via enhälligt domslut, men det var först i hans nästa match som allt fler började få upp ögonen för honom.

Rakic ställdes mot obesegrade Justin Ledet på UFC Fight Night 134 i juli och dominerade matchen totalt – från början till slut. Rakic högg med stenhårda bensparkar, använde sin överlägsna boxning och kastade dessutom runt Ledet med enkelhet. Hur Ledet lyckades hålla sig kvar i matchen i tre ronder är en gåta, men på plats i cageside Hamburg kunde höra den brutala styrkan i varje utförd teknik av Rakic och kontrasten mellan hans attacker – och de få som Ledet kom med – var man enorm.

Rakic sökte ständigt efter ett avslut och visade på ett oerhört komplett game, när han krossade Ledet genom att varva kraftfull och pricksäker striking med dominant brottning och stenhård ground and pound. Men Ledet var onekligen extremt tuff och i slutändan blev det ännu poängvinst för Rakic. Två av poängdomarna hade siffrorna 30-24, vilket innebär att de gav Rakic tre 10-8-ronder.


RELATERAT: Efter krossen: “Han grät som en bäbis”


Möter Devin Clark i Kanada

Nu har stjärnskottet fått sin tredje UFC-match bokad. Organisationen kunde nyligen avslöja att Rakic kommer att möta den 30-årige amerikanen Devin Clark på UFC 231, som äger rum i Toronto, Kanada den åttonde december.

Clark (9-2 MMA, 3-2 UFC) värvades till UFC i samband med talangscout-serien Dana White: Lookin’ for a Fight, men hans första framträdande i oktogonen gick inte som förväntat. Clark kontrollerade matchen mot Alex Nicholson men blev plötsligt knockad av en fullträff – med endast tre sekunder kvar av den första ronden. Därefter har det dock gått bättre för Clark som nu vunnit tre av sina fyra senaste matcher. Efter att ha blivit utstrypt av topprankade Jan Blachowicz lyckades Clark senast återvända till segerspåret med en enhällig domslutsvinst över Mike Rodriguez på UFC 223 i Brooklyn i april.

Rakic (10-1 MMA, 2-0 UFC) kommer själv in i matchen med en vinstsvit på hela tio segrar i rad, varav sju via T/KO och sex i den första ronden.

UFC 231: Uppdaterat matchkort

Nedan följer det rådande matchkortet för UFC 231.

 • Lättvikt: Olivier Aubin-Mercier vs. Gilbert Burns
 • Weltervikt: Chad Laprise vs. Dhiego Lima
 • Fjädervikt: Hakeem Dawodu vs. Kyle Bochniak
 • Mellanvikt: #11 Antonio Carlos Junior vs. #14 Elias Theodorou
 • Lätt tungvikt: Devin Clark vs. Aleksandar Rakic

Prenumerera på MMAnytt Youtube ▶️ för fler exklusiva MMA-videos 🎥 på svenska! Klicka här: ▶️
Kategorier
Senaste NyttUFC 231

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate.

Svara

Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...