Efter fiaskot – före detta mästaren byter viktklass

✅ Brassen blev knockad i den andra ronden under UFC Phoenix ✅ Har missat vikten i sina två senaste matcher

Den före detta bantamviktsmästaren Renan Barao (34-8, 1 NC) har inte varit sig lik under de senaste åren. Under UFC Phoenix ställdes han mot den lovande talangen Luke Sanders (13-3), och brassens förlustsvit förlängdes. Drygt en minut in i den andra ronden fick Sanders in en knockoutträff som avslutade Barao.

Nu med fyra raka förluster och viktmiss i sina två senaste bantamviktsmatcher meddelar Baraos coach för brasilianska Combate att den forne mästaren kommer att återvända till fjäderviktsklassen.

Förlorat sex utav sju senaste

Barao satt på en imponerande svit som obesegrad genom hela 32 matcher. Under den tiden rankades han som en av de bästa fighters i världen oavsett viktklass och besegrade bland andra Uriah Faber, Michael McDonald och Eddie Wineland.

Under UFC 173 ställdes han mot den då mindre kända TJ Dillashaw. I en av årets största skrällar dominerade Dillashaw matchen fullständigt och vann på knockout i den femte ronden. Barao besegrade Mitch Gagnon via submission, fick en returmatch mot Dillashaw – men blev än en gång avslutad i dem femte ronden.

I dagsläget har sitter Barao med förluster i sex utav sina sju senaste matcher och en fyra matcher lång förlustsvit.

Kategorier
Senaste NyttUFC

Sebastian Vendel-Martinez är skribent för MMAnytt sedan September 2012. Han tränar MMA och Thaiboxning, har följt MMA sedan 2002 och fokuserar på nyheter och uppdateringar från MMA-världen. Kontakt: [email protected]

Svara

Senaste kommentarerna
Omröstning

Vem borde Alexander Gustafsson möta i sin UFC-comeback?

Visa resultat

Loading ... Loading ...