Efter groteska ögonpetningen – Belal Muhammad tillbaka för toppmatch

✔ Möter tvåfaldige titelutmanaren!

Welterviktaren Belal Muhammad är nu tillbaka för en ny match – mot ingen mindre än den tvåfaldige titelutmanaren och veteranen Demian Maia!

Det var ESPNs Brett Okamoto som avslöjade matchningen som är avsedd för UFC 263. Galan går av stapeln den tolfte juni, platsen eller arenan har ännu inte offentliggjorts.

Muhammad återvänder efter att ha blivit utsatt för en vidrig ögonpetning i sin huvudmatch mot Leon Edwards den trettonde mars. Som tur är har Muhammad återhämtat sig efter vad som verkade vara en allvarlig skada.


HETAST JUST NU


En av de bästa grapplers i UFC

Brasilianaren Maia är en sann veteran som tävlat i UFC i över tretton år. Han har länge varit en av de bästa grapplers och BJJ-utövarna inom MMA och har fjorton segrar via submission.

Under sin långa karriär har Maia avslutat fighters som Carlos Condit, Chael Sonnen, Neil Magny och Ben Askren. Maia har även utmanat om en UFC-titel två gånger – först mot Anderson Silva i mellanvikt och sedan mot Tyron Woodley i weltervikt. Dessvärre var båda matcherna extremt händelsefattiga och slutade i solklara poängförluster för Maia.

Efter att ha radat upp tre raka segrar under 2019 ställdes Maia mot landsmannen Gilbert Burns och förlorade via knockout i den första ronden.

Muhammad byggde upp sin karriär i Titan FC och debuterade i UFC under sommaren 2017. Han förlorade två utav sina tre första matcher i UFC – dock mot toppmotstånd som Alan Jouban och Vicente Luque.

Därefter vann Muhammad åtta utav sina nio följande matcher inklusive segrar över Tim Means och Randy Brown. Muhammad fick sedan den största möjligheten i sin karriär när han ersatte en sjuk Khamzat Chimaev för att möta Leon Edwards i en numera ökänd match som ogiltigförklarades.

Vem vinner: Belal Muhammad eller Demian Maia?

Kategorier
Belal MuhammadSenaste NyttUFC

Sebastian Vendel-Martinez är skribent för MMAnytt sedan September 2012. Han tränar MMA och Thaiboxning, har följt MMA sedan 2002 och fokuserar på nyheter och uppdateringar från MMA-världen. Kontakt: [email protected]

Svara

Senaste kommentarerna
Omröstning

Vem blir första svenska UFC-mästare?

Visa resultat

Loading ... Loading ...