Efter knockoutförlusten – “King Mo” byter viktklass

✅Lätt tungviktaren blev knockad på enbart 15 sekunder, väjer nu att debutera i ny viktklass ✅Vann Strikeforce-titeln i lätt tungvikt

Bellator 199 gick av stapeln i helgen i San Jose, Kalifornien, en gala som avrundades med den sista kvartsfinalen i Bellators pågående tungviktsturnering. Det var UFC-veteranen Ryan “Darth” Bader (25-5) som tog sig an Muhammed “King Mo” Lawal (21-7) i huvudevenemanget, en match som endast höll i de femton sekunderna det tog den förstnämnde att knocka Lawal. Det var “King Mos” andra knockoutförlust på tre matcher, bägge förlusterna har dock skett ovanför lätt tungvikt – Den viktklassen Lawal vanlgitvis tävlar i.

Helgens nederlag verkar dock ha inlett en förändring hos den forne Strikeforcemästaren – Nu har Lawal valt att gå ner en viktklass och debutera i mellanvikt, något han annonserade via Twitter.

Lawal gjorde sin MMA-debut år 2008 som tungviktare, men sadlade om till lätt tungvikt i Strikeforce precis i tid för att utmana om titeln som den dåvarande mästaren Gegard Mousasi höll i – En titel “King Mo” vann via enhälligt domslut. Han gjorde sedan Bellatordebut år 2013 med blandade resultat och ett matchfacit på 4-3 i sina sju första matcher i organisationen.

Därefter var Lawal obesegrad i Bellator och Rizin mellan 2014 och 2015 men har sedan 2016 ett matchfacit på 2-3 i både den amerikanska och japanska organisationen. Bortsett från en poängförlust mot Phil Davis har han förlorat via knockout i en öppenviktsmatch mot den vana tungviktaren Mirko “Cro Cop” Filipovic och senast mot ovannämnda Bader.

Tror du att “King Mo” gör bättre av sig i mellanvikt? 

Kategorier
Muhammed LawalSenaste Nytt

Sebastian Vendel-Martinez är skribent för MMAnytt sedan September 2012. Han tränar MMA och Thaiboxning, har följt MMA sedan 2002 och fokuserar på nyheter och uppdateringar från MMA-världen. Kontakt: [email protected]

Svara