Efter märkliga hotet mot Jon Jones – nu förklarar Jan Blachowicz

✔ Hotade att "fista" Jones ✔ Utspelet har fått enorm uppmärksamhet i MMA-världen

UFC-stjärnan Jan Blachowicz har just nu vind i seglen med tre raka vinster i 93-kilosklassen. Därmed var det knappast oväntat att polacken nu i dagarna skickade en utmaning till mästaren Jon Jones.

Vad som däremot förvånade de flesta var Blachowiczs märkliga ordval i utmaningen, då han via Twitter skrev att han skulle “fista” Jones. Utspelet har fått enorm uppmärksamhet i MMA-världen och nu förklarar Blachowicz vad han menar.

– Det här var planerat från min sida, säger Blachowicz i en intervju (via MMA Fighting).

– Jag vet exakt hur jag ska använda min knytnäve, men bara till att slå andra med den. Det var inte vad folk tänkte på och nu pratar alla om det, vilket är bra för mig. Det var dessutom Jones som började så jag svarade honom bara, menar han.


LÄS MER: Johnny Walkers uppmaning till UFC – om mästaren Jon Jones 

LÄS ÄVEN: Jon Jones raderade Tweet – fortsätter håna Anthony Smith efter inbrottet  


Jan Blachowicz: “En av de bästa i världen…”

Den polske knockoutartisten har fått MMA-världens uppmärksamhet efter imponerande vinster mot toppnamn som Corey Anderson, Ronaldo Souza och Luke Rockhold. Blachowicz verkar däremot inte intresserad av att starta något ordkrig mot Jones – utan hyllar istället mästaren:

– Jag bryr mig inte om vad han gör utanför oktagonen. Jag vet bara att han är en riktigt bra idrottsman – en av de bästa i världen – och jag vill bara besegra honom i buren. Så enkelt är det, jag bryr mig inte mer än så, jag är en tillbakadragen person, säger Blachowicz.

Även om ett möte med Jones ännu inte är bekräftat av UFC så är 37-åringen hoppfull.

– Jag hoppas, det är väldigt nära så vi får se. Jag ser fram emot att få höra Bruce Buffer ropa ut mitt namn som titelutmanare. Jag är redo för Jones och jag tror även att han kanske är lite rädd för mig.

– Jag kommer att möta honom i oktagonen, det lovar jag, avslutar Blachowicz.

Vad tycker ni? Bör Jones försvara bältet mot Blachowicz härnäst?

Kategorier
Senaste Nytt

Svara