Matt Hughes

Efter nära döden-upplevelsen: Matt Hughes stämmer tågoperatören

✅ UFC-legenden blev påkörd av ett tåg och låg i koma - startar rättsprocess

Sommaren 2017 kom nyheten att forne welterviktskungen Matt Hughes var med om en allvarlig olycka och låg i koma. Hughes bil stannade vid en tågkorsning och hans bil blev påkörd av ett ankommande tåg.

Efter en kortare tid i koma efter olyckan gjorde Hughes en mirakelåterhämtning. Nu väljer den forne mästaren att stämma tågoperatören.

Enligt Hughes advokat, som lämnat in en stämningsansökan Montgomery County Circuit Court i Illinois i juni, har inte Norfolk Southern Railway (NSR) satt upp tillräckligt klara skyltar.

Detta menar advokaten är en grov fara för allmänheten. Hughes exfru står som delad målsägande.

De söker nu ett skadestånd på upp till 50 000 dollar (ca en halv miljon kronor) för “permanenta skador på kropp och hjärna”. I ett uttalande dementerar NSR uppgifterna om otillräcklig skyltning.

De yrkar istället på att Hughes visat oaktsamhet när han inte stannade sitt fordon på ett säkert avstånd från tågspåret. Tåget ska inte bara ha varit synligt på spåret, utan även varnat Hughes fleratalet gånger.

Advokaten menar dock att Hughes pratade i telefon när incidenten inträffade.

I ansökan anger de även olyckan som en stor anledning till Hughes förfallna äktenskap. Detta på grund av personlighetsförändringar till följd av hjärnskador efter kraschen.

Stämningsansökan lämnades in fyra månader efter att Hughes begärde skilsmässa från sin exfru Audra Hughes.

I samma veva åkte Hughes även på ett besöksförbud till följd av en misshandel.

Kategorier
Senaste Nytt

Stefan Romare är en skribent och reporter som har jobbat på MMAnytt sedan mitten av 2017 och har följ MMA sedan tidigt 2000. Kontakt: [email protected]

Svara

Senaste kommentarerna
Omröstning

Vem borde Alexander Gustafsson möta i sin UFC-comeback?

Visa resultat

Loading ... Loading ...