Efter nästan tio år inom UFC väljer nu Thiago Tavares att byta organisation

Den brasilianska fightern Thiago Tavares är den senaste i raden av UFC-fighters som väljer att tävla för en annan organisation. Den 32-åriga slagskämpen kommer i februari att debutera för Aspera FC.

I 2007 gjorde brasilianaren Thiago Tavares (20–7–1) sin debut för UFC genom att ta hem ett domslut över Naoyuki Kotani (33-14-7). Han har sedan dess gått 18 matcher för organisationen och tävlade senast i oktagonen då han förlorade via KO mot Doo Ho Choi (14–2).

Nu står det dock klart att han inte tänker fortsätta för UFC då han istället skrivit på för den brasilianska organisationen Aspera FC för vilka han debuterar den 18 februari under Aspera FC 49.

Bland Tavares mest välkända motståndare hittar vi bland annat Clay GuidaBrian Ortega och Khabib Nurmagomedov.

Aspera FC 49 kommer även att bjuda på matcher från två andra före detta UFC-fighters, Glaico Nego och Alberto Uda, som tar sig an Ludy Goulart och Huinderson Barbosa.

Omslagsbild via UFC.com

Kategorier
Doo Ho ChoiNyheterSenaste NyttThiago Tavares

Matias Andres är en frilansskribent som samarbetat med MMAnytt.se sedan 2015. Han bor i Battambang, Kambodja där han tränar Kun Khmer, åker motorcykel och plitar ihop små meningar för att kunna finansiera sitt ohälsosamma förhållande till fruktshakes. Kontakt: [email protected]
En kommentar
 • JonteB
  3 February 2017 at 02:42

  Låter väl sådär troligt att han själv valt det? Eller?

 • Svara

  Senaste kommentarerna
  Omröstning

  Vem blir första svenska UFC-mästare?

  Visa resultat

  Loading ... Loading ...