Efter succéåterkomsten – Sean O’Malley utmanad av forne mästaren

✔ Michael Bisping: "Sensationell matchning"

Sean O’Malley stod för en imponerande vinst över Thomas Almeida på helgens UFC-gala. Om man ska tro på Chael Sonnen har nu den forne bantamviktsmästaren Dominick Cruz siktat in sig på O’Malley.

Sonnen diskuterade saken tillsammans med Michael Bisping på ESPN efter helgens gala.

– Vi pratade om några matcher och killar jag måste erkänna, jag har inte mina glasögon på så jag kunde inte riktigt se men jag tror att Dominick Cruz precis har hört oss och sagt åt oss att kasta in hans namn i O’Malley-mixen. Jag har inte mina glasögon på, men Dominick sa nånting till mig om O’Malley precis nu, sa Sonnen under showen.

Bisping tände direkt på idéen och uttryckte sitt gillande.

– Dominick Cruz mot Sean O’Malley, snälla ta mina pengar nu! Skriv på för den matchen, jag tycker det är en sensationell matchning, sa Bisping.

– Michael jag ska berätta för dig vad han sa. Han vill ha fajten. Han ser oss nu och han vill ha fajten, svarade Sonnen.HETAST JUST NU


En match mot Cruz kan föra upp O’Malley på rankingen

Matchen innan helgens vinst var O’Malleys enda förlust i karriären vilket skedde mot Marlon Vera i augusti förra året. Dessförinnan hade han tolv raka vinster.

Trots sina framgångar är O’Malley inte rankad bland top-15 i UFC. En match mot Cruz skulle förmodligen kunna bli ett sätt för O’Malley att visa vad han går för bland de större namnen.

Cruz var tvåfaldig bantamviktsmästare men har präglats av skador en längre tid. Han blev UFC-mästare 2011 men blev fråntagen titeln på grund av inaktivitet under 2014. Han återvände 2016 och vann titeln över TJ Dillashaw men förlorade den sedan mot Cody Garbrandt. Därefter tog han paus från sporten men återkom förra året och har sedan dess gått 1-1 i organisationen.

Senast vann han mot Casey Kenney i mars via delat domslut. En vinst mot en lovande fighter som O’Malley skulle kunna vara ett steg mot en ny chans om bältet för Cruz.

Vill du se Sean O’Malley möta Dominick Cruz?

 

Kategorier
Dominick CruzSean O'MalleySenaste Nytt

Jakob Odelstad är historikern som kom in på journalistik som ledde in honom på MMA. Han har följt sporten sedan 2007 och försöker just nu lära sig portugisiska för att kunna följa sporten i Brasilien.

Svara