Efter succéknockouten – Kyoji Horiguchi gör kickboxningsdebut

✅ Efter nio raka segrar, fyra på knockout, satsar nu den explosiva japanen på kickboxning

I söndags levererade den japanske flugviktaren Kyoji Horiguchi en imponerande nionde raka seger över UFC-veteranen Ian McCall, och gjorde det på ett sätt som inte kunde varit mer passande – En knockout på nio sekunder.

RELATERAT: VIDEO: Kyoji Horiguchi knockar Ian McCall på nio sekunder i RIZIN

Japanen är obesegrad sedan han och UFC gick skilda vägar, och många har undrat om Horiguchi nu är den bästa flugviktaren utanför UFC. Nu har dock nya utmaningar visat sig för den explosiva fightern: Enligt BJPENN.com kommer Horiguchi nu att sadla om till kickboxning för att dessutom delta i Rizinz kickboxningsturnering i september.

Horiguchi debuterade i UFC och vann fyra raka segrar i organisationen innan han tilldelades en titelchans mot den regerande och dominanta flugviktsmästaren Demetrious Johnson. Den ännu regerande mästaren var lika dominant som han varit i de flesta titelförsvar, och avslutade japanen på submission via armbar.

Trots tre raka segrar i bagaget, bland annat över Ali Bagautinov, gick han och UFC skilda vägar. Han är dock obesegrad sedan dess och utifrån sina lysande resultat på hemmaplan i Japan så är en ny utmaning precis vad Horiguchi behöver.

Se alla galor från UFC live på Viaplay - Klicka här
Kategorier
Rizin Fighting FederationSenaste Nytt

Sebastian Vendel-Martinez är skribent för MMAnytt sedan September 2012. Han tränar MMA och Thaiboxning, har följt MMA sedan 2002 och fokuserar på nyheter och uppdateringar från MMA-världen. Kontakt: [email protected]
Omröstning

Vem vinner superfighten - Henry Cejudo eller TJ Dillashaw?

Visa resultat

Loading ... Loading ...