Efter succén – Den ryske grapplern nu ute efter Stipe Miocic

✅ Miocic har hoppats på att vinna tillbaka tungviktstiteln ✅ Ryssen vann senast stort på hemmaplan

Ända sedan den förödande knockoutförlusten på UFC 226 har den forne tungviktsmästaren Stipe Miocic (18-3) sökt en returmatch mot divisionens nya mästare Daniel Cormier. I en stor överraskning vann Cormier på brutal knockout i den första ronden, trots Miocics tillsyns storlek och kraftövertag. Miocic ser inte ut att få den eftersökta returmatchen härnäst, men om han vill tävla snart igen så bjuder den ryske grapplern Aleksei Oleinik (57-11-1) gärna på motståndet.

MMA-journalisten Ariel Helwani kunde nyligen meddela att Oleinik är intresserad av en match mot Miocic, något som fastställdes efter samtal med ryssens manager.

Två avslutsbenägna tungviktare

Den forne mästaren Miocic har inte tävlat sedan titelförlusten i juli i år. Det nederlaget bröt en sex matcher lång vinstsvit, som inkluderade tre, rekordsättande titelförsvar. Miocic hade lyckats besegra bland andra Andrei Arlovski, Fabricio Werdum samt Alistair Overeem – alla på knockout. I Miocics sista, lyckade titelförsvar dominerade han Francis Ngannou i tre ronder.

Ryssen Oleinik är en sann veteran med ett matchfacit på 6-2 i UFC. Han har avslutat alla segrar i UFC, fem av dem i den första ronden. Oleinik har hittills tagit sig förbi Anthony Hamilton och Travis Browne. Oleinik gick senast match på hemmaplan i Moskva under UFCs första gala i Ryssland, där han besegrade Mark Hunt via submission.

Vill du se Miocic och Oleinik mötas? 

Kategorier
Senaste NyttUFC

Sebastian Vendel-Martinez är skribent för MMAnytt sedan September 2012. Han tränar MMA och Thaiboxning, har följt MMA sedan 2002 och fokuserar på nyheter och uppdateringar från MMA-världen. Kontakt: [email protected]

Svara