Emil Meek. Foto via Facebook/Emil Valhalla Meek

Emil Meek vs. Kamaru Usman struken från UFC 219

Emil Meeks match mot Kamaru Usman stryks från UFC 219.

Norske Emil Meek skulle ha mött Kamaru Usman UFC 219, som äger rum den 30 december i år och är årets sista gala. Men efter att norrmannen brottats med visumbekymmer hamnade matchen i farozonen och nu väljer UFC en annan gala för det spännande welterviktsmötet. Men nu stryks mötet från galan, rapporterar MMA Fighting.

Ariel Helwani meddelar nämligen att organisationen flyttar matchen till den kommande storgalan UFC 220 i Boston den 20 januari nästa år, där det bland annat sedan tidigare står klart att tungviktsmästaren Stipe Miocic och lätta tungviktsmästaren Daniel Cormier försvara titeln mot Volkan Oezdemir.

Kamaru “The Nigerian Nightmare” Usman. Foto: Jason Silva / USA TODAY Sports

Har sex raka vinster i UFC

Efter att Meek erhållit sitt visum meddelade Usmans manager Ali Abdelaziz att nigerianen inte längre var intresserad av ett möte med norrmannen, men nu verkar det alltså som att matchen blir av oavsett Usmans önskemål. Meek är för närvarande orankad medan Usman återfinns som #12 på den officiella welterviktsrankingen. Nigerianen är 6-0 i UFC och Meek hoppas nu utöka sitt eget UFC-record till 2-0 efter att ha vunnit debuten mot Jordan Mein via enhälligt domslut.

 

Vem vinner matchen?

 

Följ MMAnytt's Youtube kanal idag - Nordens ledande nyhetssajt för MMA, UFC och kampsport!
Kategorier
Senaste NyttUFC

Har jobbat för MMAnytt sedan 2016 och följt sporten i över tio år.