Emil “Valhalla” Meek utmanar Donald Cerrone: “Vinnaren köper öl!”

✔ "Låt dem veta att du vill ha Vikingen i buren!"

Nyligen kom det tråkiga beskedet att matchen mellan Donald Cerrone och Diego Sanchez ställs in.

Matchen var planerad att äga rum den 8 maj under UFC Vegas 26. Det var Sanchez som drog sig ur och det har ännu inte offentliggjorts exakt varför. Efter att beskedet kom blev “Cowboy” Cerrone utmanad av bland annat den norske fajtern Emil “Valhalla” Meek.

– Du förlorade din partner inför den 8 maj. Var inte orolig för Valhalla är här, skrev Meek på sin Instagram. Det här är långt ifrån personligt. Se på det så här: Vi slåss gratis mot våra vänner varje dag. Och nu säger du att jag kan få 50,000 dollar (ca. 419 000 kr) för att slåss mot min vän?

– Fuuuuuuck ja, låt oss köra, va fan! Jag har massa respekt för dig Cerrone och du vet det! Vinnaren köper öl. Snälla, tagga våra chefer och låt dem veta att du vill ha Vikingen i buren!


 

Visa det här inlägget på Instagram

 

Ett inlägg delat av Emil Valhalla Meek (@emilvalhalla)

 


HETAST JUST NU


Båda kommer från förluster

38-årige Cerrone har tävlat i UFC sedan 2011 men har inte vunnit en enda match sedan han besegrade Al Iaquinta i maj 2019. Efter den domslutsvinsten har han gått hem lottlös under fem matcher i rad, inklusive ett ogiltigförklarat möte med Niko Price i september.

Price hade vunnit matchen om han inte hade fått ett poängavdrag för en ögonpetningen. Matchen slutade oavgjord men ogiltigförklarades efter att Price testat positivt för cannabis.

Även Meek har haft det tufft i UFC den senaste tiden. Han har tre raka förluster där den senaste kom via domslut mot Jake Matthews i februari 2020. Han har sedan dess haft ett uppehåll från sporten i över ett år.

En fajt mellan de två skulle knappast vara en match om nästa titelutmanare, men skulle istället kunna vara en väg tillbaka för 32-årige Meek till vinstkolumnen. För Cerrones del skulle det vara ett sätt att eventuellt avsluta karriären med en vinst. Han är trots allt 38 år gammal och har sannolikt inte många matcher kvar att gå i buren.

 

Vill du se Emil Meek möta Donald Cerrone?

 

Kategorier
Donald CerroneEmil MeekSenaste Nytt

Jakob Odelstad är historikern som kom in på journalistik som ledde in honom på MMA. Han har följt sporten sedan 2007 och försöker just nu lära sig portugisiska för att kunna följa sporten i Brasilien.

Svara