UFC-fighter blev deprimerad efter slag mot huvudet – sparkas

✔ "Har inte tjänat pengar på över ett år ..."

Förra året prisades mellanviktaren Eric Spicely, 33, för kvällens bästa match på en UFC-gala i South Carolina. Men efteråt påmindes han om vissa av de risker som är förenade med MMA.

Spicely gjorde upp mot storstjärnan Daniel Cormiers adept Deron Winn och förlorade via enhälligt domslut efter tre oerhört spännande ronder. Men trots nederlaget kom Spicely ändå hem med en bonus på närmare en halv miljon kronor för sin insats, då matchen utsågs till “Fight of the Night”.

Pengarna må ha varit ett tillfälligt plåster på såren. Men Spicely började så småningom uppleva bekymmer – som direkt kunde härledas tillbaka till de slag mot huvudet som han tog emot i matchen mot Winn.

Antidepressiva ställde till det för helgens UFC-match

I helgen skulle Spicely återvända till buren för första gången på över ett år, mot Markus Perez. Fighten var bokad med en avtalad matchvikt på 195 pounds (88,5 kilo).

Men när invägningen närmade sig tvingades Spicely ställa in. Anledningen var enligt honom själv de antidepressiva läkemedel som han behövt använda sig av sedan Winn-fighten.

– För att vara transparent så var det här min första viktnedgång sedan jag började ta antidepressiva på grund av den huvudskada jag ådrog mig i Deron Winn-matchen. Det gick uppenbarligen hemskt fel och min match är inställd. Jag kommer lösa det här problemet och förhoppningsvis kunna tävla igen, skrev Eric Spicely på Twitter i fredags.


LÄS MER: UFC Fight Night: Brunson vs. Shahbazyan – Fullständiga resultat


Stöttas av MMA-världen: “Hör av dig närsomhelst”

När Spicely öppnade upp om sina besvär möttes han av en hel del stöttning från fighters och andra MMA-profiler.

– Hörni, allt stöd är överväldigande och går rätt in i hjärtat. Det här var inget som jag planerade att dela med mig av just nu, men jag är glad att jag gjorde det. Tack från botten av mitt hjärta, twittrade Spicely.

– Håll huvudet högt, Eric. Hör av dig närsomhelst om du någonsin vill prata, skrev bland annat UFC-legendaren Pat Miletich.

Sparkas av UFC: “Är så här det funkar”

Spicely möttes dock inte av samma stöd från UFC-organisationen. De valde istället riva hans kontrakt.

Detta är andra gången Spicely får lämna UFC. Första gången släpptes han efter att ha gått 2-4 i organisationen, där en vinsterna kom mot toppfightern Thiago Santos. Efter två raka vinster mot rutinerat motstånd värvades han på nytt under 2019 – men hann då enbart möta Winn innan nu återigen får lämna den världsledande organisationen.

– Det är så här det funkar, konstaterar han själv på Twitter, där han också ber om ursäkt till sina fans och lovar att komma tillbaka starkare.

Spicely skriver även att han “inte har tjänat pengar på över ett år” – och att han därav är redo att fightas på kort varsel både i mellanvikt och lätt tungvikt.

Till och med om motståndaren skulle vara den svenske monstertalangen Khamzat Chimaev.

– Jag skulle ta den matchen, skriver Spicely som svar till ett fan.

 

Vad tycker ni läsare om UFC:s agerande i situationen? Borde de ha varit mer förstående – eller var det rätt att låta Eric Spicely gå när han inte kunde klara vikten? Kommentera!

 

Prenumerera på MMAnytt Youtube ▶️ för fler exklusiva MMA-videos 🎥 på svenska! Klicka här: ▶️
Kategorier
Senaste NyttUFC

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate.

Svara

Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...