Erik Carlsson får nytt motstånd en vecka innan galan

✅ Nu får svensken förbereda sig för en helt ny motståndare ✅ Tävlar för Brave CF som nu gör debut i Storbritannien

MMAnytt kunde i maj meddela att de svenske lättviktaren Erik ”The Last Viking” Carlsson (6-3) bokats för sin fjärde match i den stigande organisationen Brace Combat Federation, och att det planerade mötet var mot den glödheta talangen Abdul Al-Selwady (9-1) på Brave 13 i Belfast, organisationens debut i Storbritannien.

I helgen blev det klart att Carlssons motståndare Al-Selwady tvingats dra sig ur matchen på grund av en skada, och ersätts av brassen Erick “Indio Brabo” Carlos Silva (21-5).

Svensk doldis som jagar framgång utomlands

RELATERAT: Svenske Erik Carlsson satsar 100% på MMA “Rädd av att behöva gå tillbaks och jobba ett vanligt jobb”

”The Last Viking har tävlat sedan 2012 och vann fem utav sina sex första matcher på avslut. Carlsson gjorde sin Bravedebut år 2016 och mötte Cage Warriors-talangen Jarrah Al-Silawi i en match som svensken slutligen förlorade på submission i den andra ronden, han följde upp med en knockoutseger över Gadzhimusa Gaziev, men föll in i förlustkolumnen ingen efter att ha förlorat en mycket jämn match på pong mot Ahmed Amir.

Brassen Silva har tävlat professionellt sedan 2008 och har vunnit nio utav sina tio senaste matcher – nederlaget kom mot ingen mindre än ovannämnda Al-Selwady. “Indio Brabo” har ett matchfacit på 1-1 i Brave CF och har vunnit nio matcher på avslut i den första ronden.

Kategorier
Senaste Nytt

Sebastian Vendel-Martinez är skribent för MMAnytt sedan September 2012. Han tränar MMA och Thaiboxning, har följt MMA sedan 2002 och fokuserar på nyheter och uppdateringar från MMA-världen. Kontakt: [email protected]

Svara


Senaste kommentarerna
Omröstning

Vem är det hetaste framtidsnamnet i MMA-Sveriges just nu?

Visa resultat

Loading ... Loading ...