ESPN ger Ariel Helwani stöd – efter Dana Whites hånfulla attack

✔ White gav sig på Helwani - då klev ESPN in

UFCs vd Dana White och ESPN-reportern Ariel Helwani har länge haft en skakig relation. Efter Whites senaste utspel har nu TV-jätten och UFCs broadcastingpartner ESPN valt att visa stöd för Helwani i ett uttalande.

Det hela började när den forne MMA-stjärnan Gina Carano la ut ett kontroversiellt inlägg på sociala medier där hon jämförde att vara republikan i USA med att vara jude i Nazityskland. Hon raderade inlägget – men skadan var redan gjord.

Stor kontrovers uppstod kring den okänsliga jämförelsen vilket ledde till att Disney valde att sparka henne från succéserien The Mandalorian.

Det inlägget var dock endast det senaste i en rad kontroversiella poster på sociala medier för den forne MMA-stjärnan. Carano har bland annat helt utan belägg påstått att det uppstått valfusk i USA samt visat sympati för grupper som främjar bisarra konspirationsteorier. Dessa grupper har även den amerikanska säkerhetsmyndigheten FBI utnämnt som potentiella terrorhot.

Caranos inlägg väckte starka känslor hos många inom MMA-världen. Medan många såg hennes inlägg som smaklösa var det även vissa som försvarade det.


HETAST JUST NU


Ariel Helwani: “Jämförde att vara en republikan i USA…med att vara en jude i nazityskland”

Helwani, som har judisk bakgrund, publicerade en video där han berättade om hur besviken han var över Caranos åsikter.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ariel Helwani (@arielhelwani)

– Självklart är jag väldigt besviken över hennes inlägg. För att vara ärlig har jag inte hållit med om många av hennes inlägg det senaste året, sa en tydligt upprörd Helwani. Det senaste inlägget, där hon i princip jämförde att vara en republikan i USA eller att ha en särskild politisk åsikt, med att vara en jude i Nazityskland under andra världskriget är enfaldigt.

– Det är en fullständigt galen jämförelse att göra och det är fullständigt okänsligt att tro att det judiska folket och även andra minoriteter… som behövde gömma sig i vindsvåningar och i kloaker och behövde separeras från sina familjer och sex miljoner av dem mördades. Att jämföra det med vad som händer i detta land är en tondöv jämförelse att göra, för att säga det milt.

Trots sin bakgrund var Helwani aldrig aggressiv eller dömande mot Carano. Han visade mest sorg över hur hon börjat uttrycka sig det senaste året.

– Som en judisk person och som en människa, slår det fel hos mig, avslutade Helwani. Jag önskar att hon aldrig hade gjort det inlägget. Och helt ärligt önskar jag att någon hade talat med henne om sina inlägg på sociala medier över det senaste året. Vissa är inte ens politiska, men generellt sett, har de känts fel för mig. Jag är ledsen att hon valt denna väg.

Dana White om Ariel Helwani: “Vilken skitstövel”

White valde sedan att försvara Carano och ursäkta hennes inlägg men vände sedan sitt uttalande till en attack mot Helwani.

– Lämna henne ifred. Vi gör misstag, vi gör alla misstag, sade White. Jag älskar hur Ariel Helwani fick allt att handla om honom, vilken skitstövel.

White behandlade Carano som offret i sakfrågan trots att Helwani tillhör den minoritet vars lidande förminskas i det ursprungliga inlägget. Helwani jobbar dock för ESPN – som UFC inlett ett sändningsavtal med. En talesperson för ESPN visade tydligt stöd för Helwani i ett uttalande till New York Post.

– Ariel [Helwani] är en uppskattad kollega och exceptionell MMA-reporter. Hans rykte talar för sig själv, sa talespersonen.

White har inte kommenterat ärendet ytterligare.

Gör som de svenska UFC-stjärnorna: Testa 💊 vitaminshots. Klicka här och läs mer!
Kategorier
Dana WhiteSenaste NyttUFC

Sebastian Vendel-Martinez är skribent för MMAnytt sedan September 2012. Han tränar MMA och Thaiboxning, har följt MMA sedan 2002 och fokuserar på nyheter och uppdateringar från MMA-världen. Kontakt: [email protected]
UFC ODDS
UFC 267: Błachowicz vs. Teixeira12
Jan Błachowicz vs Glover Teixeira1.383.15
Petr Yan vs Cory Sandhagen1.452.80
Islam Makhachev vs Dan Hooker1.126.50
Alexander Volkov vs Marcin Tybura1.373.20
Li Jingliang vs Khamzat Chimaev4.651.21
Magomed Ankalaev vs Volkan Oezdemir1.343.35
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras
Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...