Evander Holyfield bestrider avslutet mot Vitor Belfort: “Ett dåligt stopp”

✔ Boxningslegendaren fyller snart 59 - blev avslutad i den första ronden

Helgens boxningsmatch mellan den 58-årige legendaren Evander Holyfield och forne UFC-mästaren Vitor Belfort har fått mycket kritik från fansen. Holyfield är också kritisk – men av en helt annan anledning.

Belfort skulle ursprungligen ha mött Oscar De La Hoya i huvudmatchen på helgens Triller-gala. Cirka en vecka innan matchen tvingades dock De La Hoya dra sig ur matchen efter att ah testat positivt för covid.

Holyfield ställde sedan upp på kort varsel i ett drag som många inom kampsportsvärldens kritiserade starkt. Holyfield ansågs inte vara i skick för att möta en betydligt yngre Belfort, och boxningslegendaren skulle knappt ha tid att komma i optimal form. Under de öppna träningarna förvärrades fansens oro när Holyfield såg ut att vara långsam och i förkastlig form jämfört med Belfort.

– Den som är ansvarig för att godkänna denna match borde hamna i fängelse, kommenterade en användare på YouTube. Detta borde inte vara tillåtet.

Matchen återspeglade fansens fasor då Belfort snabbt överväldigade Holyfield och skakade honom flera gånger vilket fick domaren att kliva emellan och  stoppa matchen.HETAST JUST NU


“Jag var inte skadad”

I en vanlig boxningsmatch hade ett sådant stopp troligtvis aldrig skett så snabbt. Med tanke på omständigheterna var dock de flesta inom kampsportsvärlden överens om att Holyfield inte hörde hemma i ringen med Belfort.

Den största motståndaren till det snabba stoppet verkar dock vara Holyfield själv, som starkt bestrider domarens beslutsfattande.

– Jag var inte skadad, sade Holyfield efter matchen. Grejen är att det var inga slag som faktiskt skadade mig. Han är stark och han fick in en träff och jag hamnade ur balans.

– Det var ett dåligt stopp, sade Holyfield om domarens insats. Jag tycker inte att domaren borde ha stoppat matchen så fort.

Det är ytterst få som håller med boxningslegendaren i detta fallet. I slutändan innebär domarens jobb ibland att rädda fighters från sig själva, vilket mycket väl kan vara vad som skedde i helgens match.

Vad tyckte du om stoppet mellan Evander Holyfield och Vitor Belfort?

 

Prenumerera på MMAnytt Youtube ▶️ för fler exklusiva MMA-videos 🎥 på svenska! Klicka här: ▶️
Kategorier
Senaste Nytt

Sebastian Vendel-Martinez är skribent för MMAnytt sedan September 2012. Han tränar MMA och Thaiboxning, har följt MMA sedan 2002 och fokuserar på nyheter och uppdateringar från MMA-världen. Kontakt: [email protected]

Svara

Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...