Ex-mästaren Anthony “Showtime” Pettis lämnar UFC

✔ Gjorde sin UFC-debut 2011 ✔ Kommer "Showtime" att göra sin bror sällskap?

Den före detta lättviktsmästaren Anthony “Showtime” Pettis kommer inte längre att tävla i UFC. Det stod klart efter att 33-åringen skrivit ett långt uttalande på sociala medier där han informerade att han lämnar organisationen efter en lång och stjärnspäckad karriär.

Pettis gjorde sin UFC-debut i juni 2011 efter att han kommit från World Extreme Cagefighting (WEC) där han var organisationens sista lättviktsmästare. Trots en förlust mot Clay Guida i sin debut så kom Pettis att rada upp tre raka vinster innan han fick chansen att utmana Benson Henderson om bältet.

Pettis vann bältet via submission i första ronden och skulle hinna försvara det en gång innan han stötte på problem. Förlusten mot Rafael dos Anjos i mars 2015 blev startskottet för en tuff period i Pettis karriär som han först nu börjar återhämta sig från.

De senaste åren har han varvat förluster med vinster och haft förlustsviter på både två och tre matcher. I sin senaste match besegrade han Alex Morono, vilket markerade hans andra vinst i rad, vilket nu också blir hans sista UFC-match.

Pettis har mött den absoluta eliten i UFC under flera år och tävlat i fjädervikt, lättvikt och weltervikt.


Missa inte


Pettis blir senaste UFC-fightern att lämna organisationen

Pettis är den senaste i raden av välkända UFC-fighters som kommer att utforska andra möjligheter. Det bör dock inte komma som en överraskning om han skriver kontrakt med Bellator. Hans yngre bror Sergio Pettis gick över till UFC-konkurrenten i början av året och har varit mycket nöjd med flytten.

Pettis den äldre har dock inget annat än goda saker att säga om UFC. Han tackade bland annat fansen och UFC-chefen Dana White för alla minnen.

 – Nästan 12 år med detta företag och så många fantastiska minnen, skrev Pettis. Från att vinna min första världstitel vid 23 års åldern till att bli UFC-mästare i min hemstad när jag var 26 år. Från att vara på MTV till att hamna på omslaget till Wheaties, jag kommer alltid att vara tacksam för allt jag har upplevt och åstadkommit med detta företag!

– Dana – tack för allt du har gjort för mig. Jag var bara en ung kille från södra sidan av Milwaukee, Wisconsin och jag hade en stor dröm. Du hjälpte mig att förvandla drömmen till verklighet. TACK!!!

 

Du kan läsa hela Pettis uttalande här nedan:

 

Var vill du se Anthony Pettis tävla?

 

Prenumerera på MMAnytt Youtube ▶️ för fler exklusiva MMA-videos 🎥 på svenska! Klicka här: ▶️
Kategorier
Anthony PettisSenaste Nytt

Matias Andres är en frilansskribent som samarbetat med MMAnytt.se sedan 2015. Han bor i Battambang, Kambodja där han tränar Kun Khmer, åker motorcykel och plitar ihop små meningar för att kunna finansiera sitt ohälsosamma förhållande till fruktshakes. Kontakt: [email protected]

Svara

Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...