Ex-mästaren får ny match – “pensionerad” fighter kliver in!

✔ Tar matchen - med FEM dagars varsel

Paul Felder hoppar in med bara fem dagars varsel och tar sig an ex-mästaren Rafael dos Anjos i en fem-rondare. Den sena ombokningen skedde efter att dos Anjos motståndare Islam Makhachev tvingats dra sig ur på grund av hälsoskäl.

Felder är rankad sjua i lättviktsklassen medan dos Anjos innehar tolfteplatsen i welterviktsklassen.

dos Anjos är dock före detta mästare i lättvikt men har sedan 2017 gått upp en viktklass. Helgens match var dock tilltänkt att vara hans retur till sin tidiga division, något som satt extra press på Felder.

I en intervju med ESPN så avslöjade Felder att han behöver gå ned mellan 6-10 kg på kort tid. Han höll dock på att förbereda sig inför ett triathlon, annars hade han behövt att gå ned uppemot 20 kg.

 – Jag tänkte på det och jag bestämde mig på grund av allt som händer i världen och alla de sorgliga saker som händer i människors liv just nu. Folk förlorar sina jobb och lider och vi förlorade nyligen Alex Trebek till bukspottkörtelcancer.

– Jag sa till mig själv: “Du är fortfarande 36. Du är ung. Du är i form. Låt oss tjäna lite pengar. Låt oss ha kul. Du kommer slåss mot en legend, sa Felder i en intervju med ESPN igår.

– Vad har jag att förlora?


Hetast just nu


UFC: Rafael dos Anjos vs Paul Felder

Värt att notera är att Felder “pensionerade sig” efter sin senaste match i februari då han förlorade mot Dan Hooker. I en känslosam intervju så sade Felder att det mycket väl kunde ha varit hans sista.

Nu blåser han istället nytt liv i sin karriär. Skulle han lyckas vinna så kommer han säkerligen att även bli belönad med ännu en toppmatch i lättviktsklassen.

Felder och dos Anjos utbytte vänligheter på sociala medier när nyheten blev officiell:

💪 Sugen på att betta på helgens UFC-gala? MMAnytts samarbetspartner Betsafe erbjuder ↗️ odds på samtliga matcher. 🔞 18+ gäller för spel. Spelar du för mycket? Besök Stödlinjen.se
Kategorier
Rafael Dos AnjosSenaste Nytt

Matias Andres är en frilansskribent som samarbetat med MMAnytt.se sedan 2015. Han bor i Battambang, Kambodja där han tränar Kun Khmer, åker motorcykel och plitar ihop små meningar för att kunna finansiera sitt ohälsosamma förhållande till fruktshakes. Kontakt: m[email protected]

Svara