Ex-mästaren Frankie Edgar återvänder för spännande toppmöte!

✔ "The Answer" vann senast via kontroversiellt domslut

Efter en lyckad debut i bantamviktsdivisionen är den forne UFC-mästaren Frankie Edgar nu tillbaka för ett möte med den stigande stjärnan Cory Sandhagen! Det var ESPNs Ariel Helwani som rapporterade matchningen, som är avsedd för den sjätte februari och hittills endast är muntligt överenskommet.

Tanken var att herrarna skulle mötas redan i januari i år, men Edgar ställdes istället mot “The Korean Zombie” Chan Sung Jung i Sydkorea och matchningen skrotades – tills nu.


Hetast just nu


Frankie Edgar har tävlat i tre divisioner

Edgar var mästare i UFCs lättviktsdivision mellan 2010-2012 och imponerade med starka insatser trots att han var fysiskt mindre än de flesta han mötte. Han förlorade titeln efter en jämn match mot Benson Henderson och förlorade sedan returmatchen.

Edgar kom att flytta ner till fjädervikt med blandade resultat. Han lyckades aldrig vinna titeln trots tre tappra försök, två mot Jose Aldo samt en mot Max Holloway. Efter en grov knockoutförlust mot “The Korean Zombie” flyttade Edgar ner till bantamvikt och mötte Pedro Munhoz i en jämn match som gick tiden ut. Edgar vann via ett kontroversiellt, delat domslut.

Är Cory Sandhagen nästa mästare?

Sandhagen har briljerat i UFC och många ser honom som en potentiell framtida mästare i bantamviktsdivisionen. Han inledde sin UFC-karriär med tre raka avslut, inklusive en TKO-vinst över Iuri Alcantara och besegrade sedan veteranen John Lineker via domslut.

I juni på UFC 250 ställdes han mot Aljamain Sterling i en match som skulle avgöra nästa titelutmanare i divisionen. Sterling dominerade matchen, som till mångas förvåning blev väldigt ensidig och varade i knappt en och en halv minut innan Sandhagen tvingades klappa ut till en rear naked choke.

Den 28-årige talangen återvände dock stort med en spektakulär knockout vinst över den forne titelutmanaren Marlon Moraes.

 

Vem vinner: Frankie Edgar eller Cory Sandhagen?

 

Prenumerera på vår svenska YouTubekanal för det senaste inom svensk MMA!

💪 Sugen på att betta på helgens UFC-gala? MMAnytts samarbetspartner Betsafe erbjuder ↗️ odds på samtliga matcher. 🔞 18+ gäller för spel. Spelar du för mycket? Besök Stödlinjen.se
Kategorier
Frankie EdgarSenaste NyttUFC

Sebastian Vendel-Martinez är skribent för MMAnytt sedan September 2012. Han tränar MMA och Thaiboxning, har följt MMA sedan 2002 och fokuserar på nyheter och uppdateringar från MMA-världen. Kontakt: [email protected]

Svara