Ex-mästaren Holly Holm återvänder för ny match – mot oväntad motståndare

✔ Byter viktklass - får inte returmatchen hon var ute efter

UFC:s forne bantamviktsmästare Holly Holm (14-5) är tillbaka för en ny match i oktagonen och kommer att ta sig an den stigande talangen Norma Dumont (6-1). Matchen äger rum den 16:e oktober och meddelades först av MMA Fighting. Dessutom kommer Holm att återvända till fjädervikt för första gången sedan 2018 i matchen mot Dumont.

Efter att Miesha Tate återvände till UFC med en storslagen vinst hade Holm utmanat henne i en returmatch. Det var ingen mindre än Tate som blev ny bantamviktsmästare efter att ha strypt ut Holm i den femte ronden.

Det verkar dock som att UFC inte nappade på möjligheten att sätta dessa forna mästare mot varandra.


HETAST JUST NU


Inte hittat formen sedan titelförlusten

Holm inledde sin kampsportskarriär som en mycket framgångsrik boxare och sadlade om till MMA i mars 2011. Hon radade up hela sju raka segrar, alla utom en via knockout, och debuterade i UFC mot Raquel Pennington på UFC 184 i februari 2015. Holm vann, dock inte särskilt övertygande, och segrade i ännu en jämn match som gick till domslut.

Därefter fick Holm en titelchans mot den dåvarande obesegrade och dominanta mästaren Ronda Rousey. I stort sett totalt borträknad ställde Holm till med en av de största skrällarna i MMA-historia när hon vann på knockout i den andra ronden.

Det skulle dock bli Holms största MMA-bragd någonsin då hon förlorade titeln mot Tate efteråt. Sedan segern mot Rousey har Holm ett matchfacit på 4-4. Hon har förlorat mot UFC:s bästa som Valentina Shevchenko och Amanda Nunes, men sitter på två raka segrar – senast över Irene Aldana.

Dumont imponerade på de regionala scenerna i Brasilien och fick ett UFC-kontrakt efter att ha vunnit fyra raka matcher. I sin första match mötte hon Megan Anderson – och blev knockad redan i den första ronden. Sedan dess har dock Dumont återvänt till vinstkolumnen med segrar över Ashley Evans-Smith och Felicia Spencer.

Vem vinner: Holly Holm eller Norma Dumont?

Prenumerera på MMAnytt Youtube ▶️ för fler exklusiva MMA-videos 🎥 på svenska! Klicka här: ▶️
Kategorier
Holly HolmSenaste NyttUFC

Sebastian Vendel-Martinez är skribent för MMAnytt sedan September 2012. Han tränar MMA och Thaiboxning, har följt MMA sedan 2002 och fokuserar på nyheter och uppdateringar från MMA-världen. Kontakt: [email protected]e

Svara

Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...