Ex-mästaren Jon Jones är MASSIV – inför sin tungviktsdebut!

✔ Väger redan mer än många tungviktare i UFC!

Den före detta lätt tungviktsmästaren Jon “Bones” Jones håller just nu på att förbereda sig att flytta upp en viktklass och har lagt på sig rejält med muskler.

I augusti 2020 lämnade han den division som han dominerat under många år och annonserade sin flytt till UFCs tungviktsklass. Sedan dess har det spekulerats fritt om hans nästa match.

Enligt uppgifter planerar UFC att låta tungviktsmästaren Stipe Miocic försvara sitt bälte mot Francis Ngannou i mars. Vinnaren av den matchen kan komma att möta “Bones” Jones i sommar.

Jones är dock redan nu större än många tungviktare i UFC och på sin Instagram indikerar han att han väger 250 lbs, ca. 113 kg. I jämförelse så vägde Miocic in på 230.5 lbs inför sin senaste titelmatch mot Daniel Cormier.

 – Det känns bra att inte begränsa min mat längre, skrev Jones. Jag passar inte längre i mina kostymer men jag rör mig bra.


 

View this post on Instagram

 

A post shared by BONY (@jonnybones)

RELATERAT


Hur ser framtiden ut för Jon Jones?

Jones har minst sagt haft en turbulent karriär med flera övertramp. Han har varit involverad i drogskandaler, allvarliga trafikolyckor och testat positivt för otillåtna preparat.

Han har också haft en infekterad relation med UFCs President Dana White och hotat med att lämna sporten om han inte får bättre betalt.

White har dock nyligen sagt att deras relation är bättre än någonsin och att 2021 kommer bli ett stort år för Jones. UFC-chefen säger också att hans absoluta favoritmatch under året vore en supermatch mot UFC-mästaren Israel Adesanya.

Den matchen skulle dock inte ta vid i tungviktsklassen utan istället i lätt tungvikt.

Hur tror du det går för Jones i tungvikt?

 

Kategorier
Jon JonesSenaste Nytt

Matias Andres är en frilansskribent som samarbetat med MMAnytt.se sedan 2015. Han bor i Battambang, Kambodja där han tränar Kun Khmer, åker motorcykel och plitar ihop små meningar för att kunna finansiera sitt ohälsosamma förhållande till fruktshakes. Kontakt: [email protected]

Svara

Senaste kommentarerna
    Kommande galor
      Omröstning

      Vem blir första svenska UFC-mästare?

      Visa resultat

      Loading ... Loading ...