Ex-mästaren Matt Serra ger upp – sårad av Aljamain Sterlings beslut!

✔ Kommer sluta coacha fighters från hörnan ✔ Tror fortfarande på Sterling som mästare under lång tid

Dem som följt bantamviktsmästaren Aljamain Sterling ett tag vet att han brukar ha den ex-mästaren Matt Serra som coach i sin hörna. Men under Sterlings titelmatch mot Petr Yan på UFC 259 var Serra frånvarande. Istället coachades Sterling av bland andra Eric Nicksick.

I podcasten UFC Unfiltered berättar Serra att det inte var hans beslut. Han blev istället bortvald som coach. Detta ska ha sårat Serra så pass att han nu bestämt sig för att sluta coacha fighters från hörnan.

– Jag tror att det är bättre att sluta på topp. Jag har alltid älskat att vara i någons hörna, men hur blir det i nästa fight? Är det jag och Eric Nicksick som kör sten sax påse om vem som är i hörnan?

– Jag kommer alltid vara i den där grabbens hörna, bara inte fysiskt. Det är inte på grund av mitt val utan på grund av de val som gjordes här. Så jag kommer dra mig tillbaka helt från det här med att vara med i hörnan.

Nicksick som tog Serras plats representerar ett annat gym, Xtreme Couture. Sterling hade bara tränat med Nicksick i tre månader inför matchen mot Yan, medan Serra tränat med Sterling sedan sju år tillbaka.

Serra ska heller inte ha hört direkt från Sterling att han inte skulle vara i hörnan.

 – Man kan inte undvika att känna sig lite stött. Vi var med den där grabben från hans första match i UFC. Jag tänker inte ljuga, jag blev lite sårad. Jag hade hanterat det här annorlunda.

 

 

 

 


 HETAST JUST NU 


Matt Serra tror Sterling kommer vara mästare länge till

Trots det som inträffat hoppas fortfarande Serra på att Serling kommer lyckas bra i framtiden med sin MMA-karriär. Han tror också att även om Sterling vann bältet på ett kontroversiellt sätt så kommer han att vara mästare under en lång tid.

– Jag tror att han kommer hålla kvar vid bältet och bli bättre och bättre härifrån. Han kommer försvara det och det kommer bli några episka krig. Det kommer bli kul att se.

Sterling vann bältet mot Yan på UFC 259 via diskvalificering efter ett otillåtet knä. Men innan dess låg han under i matchen. Frågan är om han hade presterat bättre med Serra i sin hörna?

 

Förstår du att Serra blev sårad?

 

Kategorier
Aljamain SterlingMatt SerraSenaste NyttUFC 259

Jakob Odelstad är historikern som kom in på journalistik som ledde in honom på MMA. Han har följt sporten sedan 2007 och försöker just nu lära sig portugisiska för att kunna följa sporten i Brasilien.

Svara