Ex-mästaren Petr Yan: Sluta jämföra Khabib med Khamzat!

✔ "Khamzat har bara gått några matcher..."

Sedan det svenske stjärnskottet Khamzat Chimaev äntrade UFC har många jämfört honom med legendaren Khabib Nurmagomedov – något den ryske forne UFC-mästaren Petr Yan inte tycker om.

Khamzat dundrade in med tre dominanta segrar i UFC där hans bland annat använde sin spektakulära och starka brottningsgrund till att kontrollera sina motståndare. Med rötter i Tjetjenien var många snabba med att jämföra Khamzat med Khabib, som kommer från den närliggande ryska republiken Dagestan. Khabib har också använt sig av en stark brottningsbaserad grund till att ta ner och mörbulta sina motståndare på mattan.

Även om Khamzat visat sig vara något mer bekväm på fötterna så har det inte hindrat jämförelserna mellan honom och Khabib.

Tidigare i maj månad gjorde Khamzat ett minst sagt kontroversiellt uttalande – där han tillsammans med den tjetjenske ledaren Ramzan Kadyrov sade att han kunde “slita sönder” Khabib. De kommentarerna skapade mycket kritik mot Khamzat.

Yan, före detta bantamviktsmästare i UFC, har länge haft en god och respektfull relation med Khabib. Nu har Yan enligt ryska ToFight uttalat sig om jämförelserna och står på Khabibs sida efter kommentarerna om honom.

– Innan man jämför Khabib och [Khamzat] Chimaev som fighters tycker jag att Khamzat åtminstone borde bli en [UFC-]mästare, sade Yan. [Khamzat] Chimaev har bara gått några matcher och Khabib var mästare och pound-for-pound bäst i världen. Jag tycker inte ens att ett grams jämförelse bör dras mellan de.HETAST JUST NU


Khamzat planerar återkomst i sommar

Efter ett succéår under 2020 bokades Khamzat för ett möte med tredjerankade welterviktaren Leon Edwards. Mötet fick dock skjutas fram två gånger på grund av sjukdom men den tredje gången matchen avbokades valde UFC att gå vidare till nya matchningar.

Enligt sin manager Ali Abdelaziz siktar nu Khamzat på comeback runt juli eller augusti i år. För tillfället är motståndaren inte klar, men Neil Magny har tidigare respektfull, och sedan mindre respektfullt, utmanat svensken.

Khamzat och den brittiske stjärnan Darren Till har dessutom vänskapligt talat med varandra och båda varit öppna för att mötas i framtiden.

 

Håller du med Petr Yan – borde folk sluta jämföra Khamzat med Khabib?

 

Kategorier
Senaste NyttUFC

Sebastian Vendel-Martinez är skribent för MMAnytt sedan September 2012. Han tränar MMA och Thaiboxning, har följt MMA sedan 2002 och fokuserar på nyheter och uppdateringar från MMA-världen. Kontakt: [email protected]

Svara

Senaste kommentarerna
Omröstning

Vem blir första svenska UFC-mästare?

Visa resultat

Loading ... Loading ...