Ex-mästaren testar positivt – tvingas dra sig ur huvudmatchen

✔ Återvände med storslagen TKO-vinst - efter fyra års frånvaro!

Den forne UFC-mästaren Miesha Tate kommer inte längre att möta Ketlen Vieira i huvudmatchen på UFC Fight Night 195 den 16:e oktober.

Enligt uppgifter från Sherdog har Tate testat positivt för covid och behöver därmed skjuta fram matchen. Planen är att boka om mötet mellan Tate och Vieira till en annan gala längre fram, det är ännu inte klart om bantamviktsmötet agerar huvudmatch då också.

 


HETAST JUST NU


Briljerade i återkomsten

Tate var bantamviktsmästare i Strikeforce men förlorade sedan titeln via submission mot ärkerivalen Ronda Rousey. Rivalerna möttes även en andra gång, den här gången i otkagonen om UFC:s bantamviktstitel, men återigen förlorade Tate på submission.

Efter att ha byggt upp en fin, fyra matcher lång vinstsvit fick Holm chansen att på nytt utmana om UFC-titeln. Vid det tillfället var Holly Holm mästare, efter att ha knockat Rousey, och var storfavorit. Tate höll på att förlora ett domslut men lyckades strypa ut Holm via rear naked choke i den sista ronden och vann titeln.

Tates tid som UFC-mästare blev dock kortvarig då hon blev avslutad av Amanda Nunes i den första ronden av sitt första titelförsvar. Efter en poängförlust mot Raquel Pennington valde Tate att gå i pension.

Det kom att bli en kortvarig pension dock då Tate återvände till UFC efter mer än fyra års frånvaro – och körde över Marion Reneau via TKO. Nu har Tate en chans att bygga på en ny vinstsvit i förhoppning om att än en gång vinna UFC-titeln – när hon återvänder från sjukdom.

 

Kan Miesha Tate bli UFC-mästare en andra gång?

 

Gör som de svenska UFC-stjärnorna: Testa 💊 vitaminshots. Klicka här och läs mer!
Kategorier
Senaste Nytt

Sebastian Vendel-Martinez är skribent för MMAnytt sedan September 2012. Han tränar MMA och Thaiboxning, har följt MMA sedan 2002 och fokuserar på nyheter och uppdateringar från MMA-världen. Kontakt: [email protected]

Svara

UFC ODDS
UFC Fight Night: Costa vs. Vettori: söndag 04:0012
Paulo Costa vs Marvin Vettori2.201.70
Grant Dawson vs Rick Glenn1.393.65
J. Rose Clark vs Joselyne Edwards1.772.10
Alex Caceres vs Seung Woo Choi3.331.35
Dwight Grant vs Francisco Trinaldo2.061.80
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras
Senaste kommentarerna
Omröstning

Vem blir första svenska UFC-mästare?

Visa resultat

Loading ... Loading ...