Ännu en svensk MMA-gala inställd – på grund av coronavirus

✔ Här är senaste eventet som stoppas

Det står nu klart att ännu en svensk MMA-gala tvingas ställa in till följd av den rådande krisen med coronavirus. Det handlar om Excellence Fighting 3, som skulle ha ägt rum i Linköping den andra maj.

Planen är nu att skjuta fram galan till hösten 2020. Det meddelar organisationen via ett pressmeddelande:

”Efter många diskussioner och samtal med Linköpings kommun samt andra samarbetspartners har vi tagit beslutet att skjuta fram Excellence Fighting Championship III till hösten. Vi anser inte att vi på ett ansvarsfullt sätt kan anordna denna typ av event med dagens situation i åtanke.

Vi skulle behöva hyra en betydligt mindre lokal än Sporthallen som vi vanligtvis hyr, vilket ökar risken för smittspridning. Fighters har inte möjlighet att förbereda sig ordentligt då de flesta MMA-gym håller stängt. Det är stor risk att myndigheter/regering skärper rådande restriktioner. Det är stor risk att smittspridningen ökar vilket då kommer innebära att fighters, domare, funktionärer m.fl. snabbt kan insjukna.

Fallgroparna är många och vi känner framförallt att fighters inte får den arena de är värda. Vi hoppas kunna boka om så många av de befintliga matchningarna som möjligt och vi kommer tillbaka, starkare och bättre än någonsin förr!

Ett tråkigt beslut att ta men nu är folkhälsan och begränsad smittspridning prio ett för hela samhället, så även vi i MMA-världen måste ta vårt ansvar. Vi ses till hösten!”

Läs mer: Coronaviruset fortsätter drabba svensk MMA – storgalan inställd

Coronavirus stoppar flera andra svenska galor

Den planerade huvudmatchen för eventet var en fight i lätt tungvikt mellan svenske Andreas “Bane” Gustafsson och engelske Tom “The Viking” Crosby. Hittills finns inga uppgifter om att den matchen kommer att bokas till en framtida gala.

Läs också: MMA-veteranen smittad av coronavirus

Sedan tidigare har ett flertal andra svenska organisationer fått ställa in planerade galor på grund av viruskrisen. AK Fighting Championship hade planerat två galor under våren, som båda två har fått skrotas. Detsamma gäller Galan Lord of The Cage 2, som skulle ha gått av stapeln i Gävle i april.

Kategorier
Senaste Nytt

Har jobbat för MMAnytt sedan 2016 och följt sporten i över tio år.

Svara