“Fake news” om McGregor vs. Diaz 3 sprids som en löpeld

En tweet med falska uppgifter har lurat flera sidor, som nu påstår att UFC skulle ha annonserat Conor McGregor vs. Nate Diaz 3 "av misstag".

Sedan den irländske UFC-stjärnan Conor McGregors stora boxningsmatch mot Floyd Mayweather har flera rykten och uppgifter cirkulerat om en potentiell trilogi mellan “The Notorious” och rivalen Nate Diaz.

Även om den trovärdiga MMA-journalisten Ariel Helwani har rapporterat om vissa diskussioner som ska ha förts om McGregor vs. Diaz, så har också diverse oseriösa sidor spridit falska rykten om att matchen skulle vara bokad och klar och att den skulle “offentliggöras inom kort”.

Det senaste falska ryktet började cirkulera bara för ett par dagar sedan. Twitter-kontot @JustBleedMMA gick nämligen ut med en poster samtidigt som de hävdade att UFC skulle ha “råkat” publicera den på sitt officiella Instagram-konto – för att sedan snabbt radera inlägget. Något som inte stämmer överhuvudtaget.

Ett falskt rykte sprids just nu som en löpeld med hjälp av denna poster – som i själva verket är över ett år gammal.

Avslöjas enkelt – av en snabb googling

Postern är nämligen över ett år gammal och kommer från den här Youtube-videon.

Detta avslöjas på nolltid av en snabb googling, då den nämligen kommer högst upp bland bilderna om man söker på “mcgregor diaz 3”. Men vem orkar egentligen kolla upp sådant här när man istället kan tjäna lite likes och klicks?

Allt tyder på McGregor vs. Ferguson

Även om mycket pekade på att Diaz skulle bli McGregors nästa motståndare efter Mayweather, så har det hela tagit en rejäl vändning efter att Tony Ferguson vann interimbältet i lättvikt när han ströp ut Kevin Lee på UFC 216 tidigare denna månad.

Då McGregor är den regerande lättviktsmästaren förväntas han nu försvara titeln mot Ferguson nästa gång han kliver in i buren. Majoriteten av alla MMA-fans tycks vilja se McGregor vs. Ferguson, Dana White har gång på gång sagt att den matchen “måste” bli av härnäst och till och med McGregor – som annars gärna söker diverse “money fights” – har själv sagt att han känner att han nu bör försvara sitt bälte i en legitim titelmatch.

LÄS MER: Dana White: “Kommer antagligen bli McGregor vs. Ferguson i Las Vegas”

LÄS OCKSÅ: Conor McGregor prioriterar nu titelförsvar före “money fights”

Viktigt att notera är dock att allt detta inte betyder att McGregor inte kommer att möta Diaz i sin nästa match – men att UFC skulle ha annonserat matchen på Instagram är alltså en ren lögn. Av de uppgifter som finns i skrivande stund tyder det mesta på att en titelmatch mellan McGregor och Ferguson är på gång – men som vi alla känner till kan man å andra sidan aldrig riktigt veta vad UFC väljer att göra i slutändan…

Prenumerera på MMAnytt Youtube ▶️ för fler exklusiva MMA-videos 🎥 på svenska! Klicka här: ▶️
Kategorier
Rykten & Skvaller om MMASenaste Nytt

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate.

Svara

Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...