Svenska talangen hyllas – av Dan Hardy: “Är väldigt bra”

✅ UFC-profilerna talar högt om Stockholmstjejen ✅ Vann EM-guld innan proffskarriären

En av Sveriges nyare proffsfighters på damsidan är Fannie Redman, som representerar Stockholmsklubben Pancrase Gym. Redman, 33, vann både SM – och EM-guld i A-klass innan hon i vintras gjorde sin professionella debut i Sveriges största MMA-organisation.

Det var på Superior Challenge 18 som Redman gick sin första proffsfight mot finskan Tiia Kohtamäki – en match som hon vann med ett imponerande armlås i rond ett. Dessvärre gick det inte lika bra därefter, när Redman förra månaden förlorade mot det brittiska stjärnskottet Cory McKenna via rear-naked choke på Cage Warriors 104.


LÄS MER: Tuff förlust för Fannie Redman – svenskan avslutad på Cage Warriors 104


“Var på ett av mina seminarium – är riktigt talangfull”

Att förlora sin största match hittills är givetvis ett bakslag. Men några som tror att Redman har en ljus framtid framför sig är UFC-profilerna Dan Hardy och Urijah Faber. I en konversation mellan Hardy och Faber på YouTube-kanalen Full Reptile talar de högt om den svenska MMA-talangen.

– Ja, hon är riktigt bra. Och tjejen hon mötte är tuff, säger Urijah Faber i början av videon, som startar mitt i ett pågående samtal om Redmans motståndare McKenna.

– Fannie Redman är riktigt bra. Jag såg henne slå sig igenom IMMAF-turneringen och hon var även på ett av mina seminarium i Sverige. Ja, riktigt talangfull, riktigt talangfull. Hon är bra, svarar Dan Hardy och lägger till att han trodde att Redman skulle bli ett tuffare test för McKenna.

Det är i dagsläget oklart var och när Fannie Redman går sin nästa MMA-match.

Kolla in videon ovan!

Upplev MMA av toppklass - köp biljetter till Superior Challenge 20 den 7 december!
Kategorier
Senaste Nytt

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate. | E-post: [email protected] | Instagram: @mmanytt_ashah

Svara