Fedor Emelianenko testar positivt för covid-19 – inlagd på sjukhus!

✔ Behandlas på specialenhet i Moskva

Den legendariska tungviktaren Fedor “The Last Emperor” Emelianenko har testats positivt för covid-19 och blivit inlagd på sjukhus i Ryssland.

I torsdags postade “The Last Emperor” ett meddelande på sitt Instagram-konto där han nämner att läget är under kontroll och att han mår bra.

Från nyhetssidan RT Sports översättning får vi reda på att Emelianenko håller på och återhämtar sig samt är tacksam för läkarna och personalens insatser på sjukhuset.

 

Visa det här inlägget på Instagram

 

Ett inlägg delat av ????? ??????????? (@fedoremelianenkoofficial)

RT Sports kan även konstatera att Emelianenko blir omhändertagen på en enhet i Moskva som specialiserar sig på behandling av covid-19.


HETAST JUST NU


Fedor Emelianenko – nästa match kan vara den sista

Fedor är före detta tungviktsmästare i organisationen PRIDE. Han gick sin senaste match i december 2019 då han knockade Quinton “Rampage” Jackson i första ronden.

Innan nederlaget deltog Emelianenko i Bellators tungviktsturnering där han nådde finalen efter att besegrat Frank Mir och Chael Sonnen. Tyvärr blev det en förlust i finalmatchen mot Ryan Bader som lyckades knocka legenden på bara 35 sekunder in i första ronden.

Fedors totala matchfacit är 39-6 i MMA och hans nästa match ser ut att bli den sista. Bellator-chefen Scott Coker meddelade inför mötet mot “Rampage” att Fedor endast hade två matcher kvar på sitt kontrakt.

Innan pandemin startade var Coker intresserad av att dra igång en farväl-tour för legenden innan “The Last Emperor” går i pension.

– Jag ville verkligen att Fedor skulle få avsluta sin karriär framför 30 000 personer i Moskva och inte bara inför personal och domare. Vi hade möjligheten att ha Moskvas första Bellator-event med Fedor på huvudkortet.

– Fedor är den bästa fightern genom tiderna och vi vill ge honom möjligheten att gå sin pensioneringsmatch i sitt hemland.

Coker är hoppfull om att vaccinet för covid-19 kommer öppna dörrarna för organisationen att hålla galor med publik igen.

– Vi väntade så länge på att boka en fight med Fedor. Vi hoppades på att effekterna från pandemin skulle avta och nu när vi börjar se slutet så hände detta.

-Han förtjänar en fight i en storskalig arena i Moskva. För mig är Fedor “the king” och “the king” är på väg tillbaka till slagfältet!

💪 Sugen på att betta på helgens UFC-gala? MMAnytts samarbetspartner Betsafe erbjuder ↗️ odds på samtliga matcher. 🔞 18+ gäller för spel. Spelar du för mycket? Besök Stödlinjen.se
Kategorier
BellatorFedor EmelianenkoNyheterSenaste Nytt

MMA-skribent för MMAnytt.se sedan 2020. Blev ett fan av sporten under 2009 och har följt den aktivt därefter.

Svara