Fedor gör comeback i Bellator – Blir direkt påhoppad av före detta rivalen!

✔ “Han var aldrig den bästa genom tiderna!”

Den ryske tungviktaren Fedor Emelianenko anses vara en av de bästa genom tiderna av många inom MMA-världen – men inte av den forne UFC-mästaren Fabricio Werdum.

Sent förra månaden blev det klart att Fedor planerade att återvända till Bellator för en match i organisationens första gala i Ryssland. Den forne UFC-mästaren Jon Jones välkomnade honom tillbaka med respekt.

Men Werdum, som bröt Fedors imponerande vinstsvit i juni 2010, håller inte med. När han fick redo på Fedors återkomst tog han till Twitter för att såga ryssen och försöka provocera fram ett returmöte.

– Om Fedor är [den bästa genom tiderna] behöver du revansch mot mig jag är redo att åka till Ryssland, skrev Werdum.

– Fedor var aldrig [den bästa genom tiderna] för att jag dödade [den bästa genom tiderna], fortsatte Werdum. [Scott Coker] nu kör vi!


HETAST JUST NU


Gjorde Fedor mänsklig

Innan Fedor och Werdum möttes satt ryssen på en av de mest imponerande vinstsviterna i sportens historia. Fedor hade inte förlorat sedan ett kontroversiellt läkarstopp i december 2000 och hade besegrat fighters som Antonio Rodrigo Nogueira, Mirko “Cro Cop” Filipovic, Kevin Randleman och Mark Hunt. Det fanns onekligen en speciell aura runt den stoiska ryssen och

I nästan tio år hade ingen lyckats besegra Fedor – tills han ställdes mot Werdum i Strikeforce. Matchen var kortvarig då Werdum snabbt hamnade på mattan, Fedor följde honom till mattan och fastnade genast i en triangel. Till mångas chock klappade Fedor ut i vad de flesta fans såg som hans första förlust någonsin.

Fedors karriär var aldrig densamma efteråt. Ryssen förlorade varenda följande match i Strikeforce och blev avslutad i alla. Han vann sedan fem raka matcher i diverse ryska organisationer men mot betydligt lägre rankat motstånd.

I Bellator har Fedor ett matchfacit på 3-2 – alla matcher har slutat via knockout i den första ronden.

Vill du se Fedor Emelianenko vs Fabrico Werdum 2?

 

Gör som de svenska UFC-stjärnorna: Testa 💊 vitaminshots. Klicka här och läs mer!
Kategorier
Fedor EmelianenkoSenaste NyttUFC

Sebastian Vendel-Martinez är skribent för MMAnytt sedan September 2012. Han tränar MMA och Thaiboxning, har följt MMA sedan 2002 och fokuserar på nyheter och uppdateringar från MMA-världen. Kontakt: [email protected]

Svara

UFC ODDS
UFC 267: Błachowicz vs. Teixeira12
Jan Błachowicz vs Glover Teixeira1.383.15
Petr Yan vs Cory Sandhagen1.452.80
Islam Makhachev vs Dan Hooker1.126.50
Alexander Volkov vs Marcin Tybura1.373.20
Li Jingliang vs Khamzat Chimaev4.651.21
Magomed Ankalaev vs Volkan Oezdemir1.343.35
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Khamzat vs. Li

Lördag | 00:00 | UFC
Khamzat via KO
2.50
Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...