Från vänster: Quinton "Rampage" Jackson och Fedor Emelianenko. Foton: Dave Mandel-USA TODAY Sports och Stan Szeto-USA TODAY Sports.

Fedor klar för comeback – möter “Rampage” Jackson på historisk gala

✅ "En monumental händelse"

Under onsdagen avslöjades huvudmatchen för specialeventet Bellator Japan som hålls i Tokyo, Japan 29 december i samarbete med RIZIN.

Det handlar om ett möte mellan tungviktslegendaren Fedor Emelianenko och UFC-veteranen Quinton “Rampage” Jackson.

Nästan 20 år sen sist

Fedor, med ett record på 38-6-0, har inte gått någon match sedan hans senaste match i januari i år, Bellator 214, där Ryan Bader knockade honom redan i rond ett. “Rampage” däremot går in med en vinst mot Wanderlei Silva i sin senaste match på Bellator 206 i september 2018.

Det är nu 19 år sedan Fedor gick sin första match i Japan och han verkar väldigt glad över att återvända.

– Jag kommer att göra mitt bästa för att bjuda den japanska publiken på en vacker prestation, säger Fedor till MMA Fighting.

“En monumental händelse”

För första gången i Bellators historia åker organisationen till Japan för detta historiska event där fighters från både Bellator och RIZIN kommer att delta.

– Med tanke på Japans enorma historia inom kampsport och MMA, och särskilt på Saitama Super Arena, kommer detta event att bli något extra som ingen vill missa, säger Scott Coker i ett pressmeddelande till MMAnytt och fortsätter:

– Detta kommer utan tvekan att vara en monumental händelse för Bellator och jag ser fram emot det ögonblick då Fedor och ‘Rampage’ går ut till en publik som har känt till dem sedan deras karriär började.

Kategorier
Senaste Nytt

Jenny Svensson heter jag och grapplas gärna så fort jag får chansen. Jag är ett stort MMA-fan med en förkärlek för tjejfighting. Förutom att skriva på MMAnytt driver jag även Instagram-kontot @Grapplinggäris

Svara

Senaste kommentarerna
Omröstning

Vem borde Alexander Gustafsson möta i sin UFC-comeback?

Visa resultat

Loading ... Loading ...