Fedor kritiserar Dana White i iskall intervju: “Inget mänskligt med honom”

✔ Fedor tycker att White är "vidrig"! ✔ Blir det ett ilsket svar från White snart?

MMA-legendaren och nuvarande Bellator-fightern Fedor Emelianenko har aldrig haft en särskilt bra relation med UFC-president Dana White.

I en ny intervju inför sin match mot Timothy Johnson på Bellator 269 delar “The Last Emperor” Fedor med sig av sin syn på White och varför hans debut i UFC aldrig blev verklighet.

– Jag hade ett väldigt otrevligt intryck (av White), sade Fedor. Pengar betyder allt för honom. Han har ingen respekt för fighters. Ingen respekt för någon människa. Bara pengar och det är allt.

– Det finns inget mänskligt med honom och jag tyckte att det var ganska vidrigt, fortsatte tungviktslegendaren. Pengar, såklart, är viktigt för att leva och för familjen. Men att byta ut mänskliga relationer för pengar är oacceptabelt.

White har en tendens att ilsket röd svara på all kritik som når hans öron. Det blir intressant att se huruvida han ger Fedor svar på tal denna gång!


HETAST JUST NU


För White var legenden om Fedor helt enkelt en myt

Den ansträngda relationen mellan dem kan till viss del bero på att White tidigare försökt förminska och avfärda Fedors prestationer inom sporten.

Såhär uttryckte sig Dana White om Fedor i en intervju med Ariel Helwani år 2011:

– Ni (journalister) köpte myten, faktan till trots, började White, och kallade [Fedor] den bästa fightern i världen pound for pound. (Ni kallade honom) den bästa tungviktaren i världen när killarna som faktiskt förtjänade det (och som tävlade i UFC) tävlade tre gånger om året mot de allra bästa i världen.

Året därpå lyckades UFC inte signera tungviktslegendaren, trots ett seriöst försök, eftersom hans management inte varit nöjda med erbjudandet som de fått av organisationen. Enligt White hade de skrattat i ansiktet på honom när de fick se siffrorna.

Som resultat av detta fick man tyvärr aldrig se Fedor tävla i UFC och med tanke på den minst sagt spända relationen mellan Fedor och White är det inte sannolikt att tungviktaren någonsin får kliva in i oktagonen.

Hur tror ni Fedor hade lyckats i UFC?


Missa inte: Bellator 269: Fedor vs. Johnson – Matchkort, Svenska Tider, Stream & Info


Speltips inför Bellator 269!

Snart får vi se Fedor prestera i hans sista match någonsin. Efter Bellator 269 har legendaren nämligen planer på en välförtjänt pension! Han möter Johnson i huvudmatchen denna helg. Varför inte tippa på Fedor för att visa ditt stöd för den kanske bästa tungviktaren genom tiderna?

Oddsen inför matchen ligger just nu på:

18+ | Spela ansvarsfullt | Regler & villkor gäller. Spelar du för mycket? Besök stödlinjen!

📈 Kolla in helgens UFC-odds ⬆⬇ - klicka här!
Kategorier
Dana WhiteFedor EmelianenkoSenaste Nytt

Svara

UFC ODDS
UFC on ESPN: Font vs. Aldo12
Rob Font vs José Aldo1.652.30
Brad Riddell vs Rafael Fiziev1.921.92
Jimmy Crute vs Jamahal Hill1.562.50
Matt Brown vs Bryan Barberena2.501.56
Clay Guida vs Leonardo Santos2.501.56
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddsen kan ändras
Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...