Fiaskosiffrorna: Så många PPV:s sålde Wilder vs Fury 2

✔ Så många strömmade supermatchen illegalt

Under den förra helgen bjöds vi på en av de mest efterlängtade tungviktsmatcherna i boxning på länge. Detta när Deontay Wilder och Tyson Fury gjorde upp i en returmatch efter att ha mötts två år tidigare, i ett möte som slutade oavgjort.

Läs mer: Deontay Wilders bisarra ursäkt – efter förlusten mot Tyson Fury

Matchen skulle visa sig bli en enmansshow, där Fury totalt plockade isär Wilder och tog hem matchen via teknisk knockout efter att Wilders hörna kastat in handduken i den sjunde ronden.

Tyson Fury Boxning wilder vs fury 2

Tyson “Gypsy King” Fury inför rematchen mot Deontay Wilder. Foto: Joe Camporeale-USA TODAY Sports

Besvikelsen: Går inte jämnt ut

Mötet verkar dock inte ha genererat så många PPV-köp som man hade hoppats på. Promotorn Bob Arum gick inför matchen ut och sade att man hoppades på tre till fyra miljoner köp, men nu rapporterar Yahoo Sports att det enbart rör sig mellan 800 000 – 850 000. Detta när man ska ha behövt sälja 1,2 miljoner PPV:s för att gå jämnt ut.

Läs också: Tungviktsmötet är bokat – Tyson Fury vs Deontay Wilder 3 får ett datum!

Den stora anledningen till de låga siffrorna ska vara en utbredd illegal streaming av eventet. Enligt rapporten beräknas det exempelvis ha funnits så många som upp emot 20 miljoner visningar av illegala strömningar av eventet på sociala plattformer som Twitter och Facebook.

💪 Sugen på att betta på helgens UFC-gala? MMAnytts samarbetspartner Betsafe erbjuder ↗️ odds på samtliga matcher. 🔞 18+ gäller för spel. Spelar du för mycket? Besök Stödlinjen.se
Kategorier
BoxningSenaste Nytt

MMAnytt startades den 3 februari 2008 och har sedan dess växt till att bli Sveriges största kampsportssida. MMAnytts mål är att med journalistisk anda täcka och vara med och utveckla MMA i främst Sverige, men även andra nordiska länder.

Svara