Fick läskburk på sig under UFC 202 – Stämmer McGregor på 755 000 kr

William Pegg var på plats under UFC 202s presskonferens och säger att han fick en läskburk på sig. Nu stämmer han Conor McGregor på närmare 755 000 kr.

UFC 202 gick av stapeln den 20 augusti 2016 och bjöd på en efterlängtad returmatch mellan Conor McGregor och Nate Diaz. Galan saknade inte kontroverser och under en presskonferens hamnade McGregor och Diaz i ett meningsutbyte som slutade med att McGregor började slunga fulla energiburkar över huvudet på fans och presskår.

Båda dömdes till böter och samhällstjänst

Både McGregor och Diaz dömdes till hårda böter och samhällstjänst men straffen förändrades senare och hamnade slutligen på $25,000 (ca. 199 000 kr) för “The Notorious” och $15,000 (ca. 119 000 kr) för Diaz. Irländaren fick även tjugofem timmar i samhällstjänst medan Diaz klarade sig undan med femton timmar.

Trots att böterna är betalda så fortsätter galan att spöka. Det står nu klart att McGregor stäms av William Pegg, en man som närvarade under presskonferensen och som hävdar att han fick en av burkarna på sig.

Hemsidan The Blast var först med att rapportera om händelsen och enligt deras artikel säger Pegg att hans sjukhusräkningar var strax under $5000 (ca. 40 000 kr). Trots detta stämmer han McGregor på $95,000 (ca. 755 000 kr), bland annat baserat på irländarens intäkter under UFC 202-matchen.

McGregor och hans försvarsadvokater har nekat ansvar och det återstår att se om Pegg får sina 755 000 kr från “The Notorious” som för inte länge sedan plockade hem en rejäl lön för sin boxningsmatch mot Floyd “Money” Mayweather Jr.

Upplev MMA av toppklass - köp biljetter till Superior Challenge 20 den 7 december!
Kategorier
Conor McGregorSenaste Nytt

Matias Andres är en frilansskribent som samarbetat med MMAnytt.se sedan 2015. Han bor i Phnom Penh, Kambodja där han tränar Kun Khmer, åker motorcykel och plitar ihop små meningar för att kunna finansiera sitt ohälsosamma förhållande till fruktshakes. Kontakt: [email protected]

Senaste kommentarerna
Omröstning

Kommer Alexander Gustafsson göra MMA-comeback?

Loading ... Loading ...