Fick sparken efter galna övertrampet – nu ångrar sig Dana White!

✔ Smugglade in en väska till hotellet!

UFC-chefen Dana White har visat sin mjuka sida och valt att ge tysk-marockanen Ottman Azaitar en ny chans i organisationen.

Det var meningen att Azaitar skulle möta Matt Frevola på UFC 257 den 23 januari i år, men matchen skrotades efter att Azaitar blivit påkommen med att smuggla in en gäst till hotellet på Fight Island trots coronarestriktionerna. Gästen lämnade en väska med ett innehåll som ännu inte blivit känt.

Tilltaget fångades på övervakningskameror och en upprörd Dana White proklamerade att Azaitar nu fått sparken från organisationen. Trots det så fortsatte Azaitar att synas på UFCs officiella lista över fighters.

I en intervju med ESPN bekräftar nu UFC-bossen att Azaitar kommer att fortsätta att tävla för organisationen. Azaitar har inte själv kommenterat händelsen som ledde till hans avsked, däremot kommenterar han beskedet att han får en ny chans i UFC.

– Omge dig själv med fantastiska människor. Jag är alltid tacksam för alla som var inblandade i den här situationen. Bulldozern är tillbaka.

 


HETAST JUST NU


Har avslutat alla matcher utom en

Att UFC väljer att ge Azaitar en till chans är kanske inte så underligt med tanke på hans matchfacit. På tretton matcher har han vunnit samtliga. Tio via knockout, två via submission och endast en via domslut.

Hans matchfacit i UFC är 2-0 och han gick sin senaste match i september då han besegrade Khama Worthy via TKO. Samtliga av hans UFC-matcher har varit i lättvikt.

Azaitars manager är den frispråkige managern Ali Abdelaziz som sade till ESPN att allt var ett stort “missförstånd”. Abdelaziz tackade också White för att han lät sin atlet få en chans till.


Missa inte: Khabib förutspår en dyster framtid – för Conor McGregor!


Det är inte första gången White ändrar sig efter att ha sparkat en fighter. Efter UFC 229, då Khabib Nurmagomedov besegrade Conor McGregor, attackerades irländaren av bland annat Khabibs träningspartner Zubaira Tukhugov.

Först sa White att Tukhugov aldrig skulle få slåss för UFC igen, men han ändrade sig efter att Khabib hotat att lämna organisationen om hans vän fick sparken.

Det är oklart om någon utsatt White för påtryckningar för att behålla Azaitar. Det faktum att han är en lovande lättviktare med obesegrat matchfacit kan också varit skäl nog för att behålla honom.

Tog Dana White rätt beslut?

 

📈 Kolla in helgens UFC-odds ⬆⬇ - klicka här!
Kategorier
Ali AbdelazizDana WhiteSenaste Nytt

Jakob Odelstad är historikern som kom in på journalistik som ledde in honom på MMA. Han har följt sporten sedan 2007 och försöker just nu lära sig portugisiska för att kunna följa sporten i Brasilien.

Svara

UFC ODDS
UFC on ESPN: Font vs. Aldo12
Rob Font vs José Aldo1.652.30
Brad Riddell vs Rafael Fiziev1.921.92
Jimmy Crute vs Jamahal Hill1.562.50
Matt Brown vs Bryan Barberena2.501.56
Clay Guida vs Leonardo Santos2.501.56
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddsen kan ändras
Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...