Tredje gången gillt? Hamberg vill ha superfighten på Fight Club Rush 5

✅ Otäcka skadan ställde in helgens huvudmatch ✅ Nu vill FCR boka Westlund vs. Roos i sommar

Det nya MMA-eventet Galan – Lord of the Cage – som debuterar i Gävle nu på lördag – skulle ha toppats av en stor superfight mellan två av Sveriges hetaste framtidslöften, i form av hemmafavoriten Adam Westlund och Västeråsaren Robin Roos.

En otäck skada tvingade dock Westlund till akutoperation för tre veckor sedan, och idag kom beskedet att talangen måste dra sig ur galan.

Adam Westlund (vänster) och Robin Roos med tränaren Jörgen Hamberg (höger).

Jörgen Hamberg erbjuder “exakt samma villkor”

Nu vill Jörgen Hamberg, huvudtränare på Västerås Fight Club och medarrangör bakom MMA-organisationen Fight Club Rush, boka om stormatchen som huvudattraktion till nästa FCR-gala istället.

Så här skriver Hamberg i ett Facebook-inlägg, angående MMAnytts artikel om Westlunds träningsolycka:

– Extremt trist så klart men hälsan går före allt. Jag förstår Adam och coacherna, hur tufft beslut det är – men det enda självklara. FCR 5 kommer förmodat gå av stapeln den 31 augusti, så vill han ändå ha kampen så har han exakt samma villkor avseende slant, vikt och givetvis main event. Precis som överenskommet för Gävle-galan – fast i Västerås istället. Så får vi se det som tredje gången gillt. Respekt till Adam och Söders Fight Gym – bara förlänga träningslägret lite så kör vi igen.


Extremt trist såklart men hälsan för allt och jag förstår Adam Westlund och coacherna och hur tufft beslut det är men…

Publicerat av Jörgen Hamberg Torsdag 11 april 2019


Har varit på gång sedan Fight Club Rush 3

Westlund vs. Roos har varit i görningen sedan i somras. Matchen bokades först i A-klass på FCR 3 i Västerås, innan Roos hoppade av på grund av sjukdom.

Därefter gick bägge fighters vidare och besegrade andra motståndare, innan de båda gick över till proffs och vann sina respektive debuter på olika galor.

FCR försökte boka om matchen som en professionell huvudfight för FCR 4 i januari. Tillslut blev det dock Söders Fight Gym som fick matchen som huvudattraktion till GLOC istället, innan Westlunds avhopp nu satte stopp för de planerna.


LÄS MER: MMAnytts Ashah & Johan debuterar som kommentatorer för Westlund vs. Roos!


 

Kategorier
Fight Club RushSenaste Nytt

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate.

Svara