Flera nya matcher bokade – Ex-mästaren återvänder för TUFF match!

✔ Kan Holly Holm ta sig tillbaka till titeln?

Flera nya matcher har nu bokats för kommande UFC-galor. Den mest nämnvärda är återkomsten av den forne bantamviktsmästaren Holly Holm som tar sig an den stigande stjärnan Juliana Peña. Mötet sker den 8 maj men ännu är varken stad och arena klart.

Utöver det kolliderar lätt tungviktarna Ion Cutelaba och Devin Clark i en spännande matchning. Dessutom återvänder Gregor Gillespie efter karriärens första förlust då han tar sig an Brad Riddell i lättvikt.

I andra matchbokningar möts fjäderviktarna Omar Morales och Shane Young, Tony Gravely ställs mot Nate Maness i bantamvikt och i samma viktklass möts Trevin Jones och Mario Bautista.


HETAST JUST NU


UFC Fight Night: Holly Holm vs Juliana Peña

Holm har haft en minst sagt ojämn tid i UFC. Hon kom in i organisationen med mycket hajp och fick titelchans efter två vinster i organisationen. Hon fick titelchans mot Ronda Rousey på UFC 193 och skrällde stort genom att dominera och knocka mästaren i den andra ronden.

Holm förlorade titeln i sitt första titelförsvar mot Miesha Tate. Sedan dess har hon ett matchfacit på 4-4 i UFC med förluster mot elitfighters som Amanda Nunes och Cris Cyborg. Hon sitter just nu på två raka segrar över Raquel Pennington och Irene Aldana.

Peña vann den artonde säsongen av The Ultimate Fighter och satte igång en fin vinstsvit i UFC som sedan bröts av Valentina Shevchenko. Hon har dock inte tävlat särskilt regelbundet på grund av både skador samt en graviditet. Hon har för tillfället vinster i två utav sina tre senaste matcher och besegrade senast Jessica Mann via submission.


UFC Fight Night: Blaydes vs. Lewis – Matchkort, Svenska Tider, Stream & Info


Se alla nya UFC-matcher!

Moldaviens Cutelaba är i ett tufft läge med förluster i tre utav sina fyra senaste matcher. I sitt senaste framträdande blev han knockad i den första ronden av Magomed Ankalaev. Clark har även han haft en ojämn karriär i UFC och fick sin två matcher långa vinstsvit bruten av Anthony Smith i sin senaste match.

Gillespie sågs av många som en framtida titelutmanare. Han vann hela sex raka matcher i UFC innan han själv blev brutalt knockad av Kevin Lee under UFC 244 i november 2019. Det blir hans första match sedan dess.

Han motståndare, nyzeeländaren Riddell är en meriterad kickboxare som tagit steget över till MMA. För tillfället sitter Riddell på tre raka segrar i oktagonen och den explosiva lättviktsdrabbningen kommer att ta vid under en UFC Fight Night-gala den 20 mars.

Se alla nya matchbokningar här nedan!

  • 6 mars – Bantamvikt: Trevin Jones vs Mario Bautista
  • 20 mars – Lättvikt: Gregor Gillespie vs Brad Riddell
  • 27 mars – Fjädervikt: Omar Morales vs Shane Young
  • 17  april – Bantamvikt: Tony Gravely vs Nate Maness
  • 1 maj – Lätt tungvikt: Ion Cutelaba vs Devin Clark
  • 8 maj – Bantamvikt: Holly Holm vs Juliana Peña

Kategorier
Senaste NyttUFC

Sebastian Vendel-Martinez är skribent för MMAnytt sedan September 2012. Han tränar MMA och Thaiboxning, har följt MMA sedan 2002 och fokuserar på nyheter och uppdateringar från MMA-världen. Kontakt: [email protected]

Svara

Senaste kommentarerna
Omröstning

Vem blir första svenska UFC-mästare?

Visa resultat

Loading ... Loading ...