Flera UFC-veteraner riktar skarp kritik om sina löner: “De höll oss fattiga”

✔ Veteranerna delar sina historier: "Folk vet inte vad han utsatte fighters för"

Missnöjet med UFC har länge varit där, men det är först nu när flera storstjärnor börjat kritisera MMA-giganten som flera UFC-veteraner stämmer in.

Ett flertal före detta UFC-fighters håller med om bland annat Jon Jones och Jorge Masvidals kritik och delar nu sina erfarenheter med organisationen och dess representanter.

En av dem är den kanadensiska fightern Sam Stout som gick tjugo matcher för UFC under åren 2006-2015. På Twitter talar Stout ut om bland annat sin lön.

 – Jag fick $2000 + $2000 för min första UFC-fight när de började komma igång.

När de blev rika så höll de oss fattiga. Vi är handelsvaror för dem. Jag står med [Jorge Masvidal], [Jon Jones], [Gray Maynard] och alla andra som har bollarna att stå upp mot dem.

Sifforna som Stout refererar till är den lönemodell som UFC ofta använder sig utav. En fighter får en summa pengar för att ställa upp och dubblar sedan summan om de vinner.

“Hands of Stone” Stout gjorde sin debut mot Spencer Fisher under UFC 58 i mars 2006 och vann via delat domslut. Det betyder att han tog hem $4000, ca 37 000 kronor. Hade han förlorat hade han gått hem med ca. 18 500 kronor.


Relaterat till UFC-fighters och löner


UFC-veteraner: Folk vet inte vad han utsatte oss för

Även de före detta titelutmanarna Jon Fitch och Gray Maynard luftade sitt missnöje med organisationen. Tillsammans med Mike Pierce riktade de särskild kritik mot Joe Silva som var matchmäklare för UFC under åren 1997-2016.

Under hashtaggen #JoeSilvaStories så börjar nu historierna trilla in. Här är ett urval:

 – [Joe Silva] var en riktigt speciell skitstövel, skrev Jon Fitch.


– LOL, f0lk vet inte vad han utsatte fighters för, fortsatte Maynard.


– Vi har alla historien om den hobbiten till skitstövel, inflikade Pierce.

En gång, när jag precis skulle gå in (till oktagonen), så påminde han mig om varför han skrivit kontrakt med mig och varför jag ännu inte fått sparken. Med andra ord: prestera som jag förväntar mig eller så försvinner du.

Det var ett jävligt uppmuntrande tal när man redan är under otrolig stress, fortsatte han.


Vi hade precis förhandlat oss till ett nytt kontrakt och Joe var arg för att jag fått en löneförhöjning, skrev Fitch. På den tiden hade jag bara en förlust mot [Georges St-Pierre].

Joe sa “Okej, du får den summan, men så fort du förlorar så kommer vi att ge dig sparken och sedan ta dig tillbaka för hälften så mycket.

Silva togs in i UFC Hall of Fame 2017.

 

Det finns en hel del matcher att spela på, se vår NYA oddstabell här

 

Bethard erbjuder dig GRYMMA odds på UFC samt ett generöst välkomsterbjudande på 1000kr. Klicka här nedan för att komma igång! | 🔞 + | stödlinjen.se | spela ansvarsfullt | spelpaus.se | regler och villkor gäller för bonus med omsättning & insättningskrav | Gäller för endast nya spelare
Kategorier
Senaste NyttUFC

Matias Andres är en skribent som reser runt i Sydostasien, tränar Kun Khmer, åker motorcykel och plitar ihop små meningar för att kunna finansiera ett ohälsosamt förhållande till fruktshakes. Kontakt: [email protected]

Svara

bet365
Speltips: UFC 278

Kamaru Usman (c) vs Leon Edwards


1.27 - 3.75


20 Augusti | 00:00 | UFC
Till Bethard!
Välkomstsbonus för nya spelare!
Odds kan ändras. 18+ | Spela ansvarsfullt | Regler och villkor gäller. Insättnings och omsättningskrav gäller på bonus | Spelar du för mycket? Besök stödlinjen eller ring på 020-81 91 00. | spelpaus.se
UFC ODDS
UFC 27812
Kamaru Usman (c) vs Leon Edwards1.273.75
Paulo Costa vs Luke Rockhold1.323.35
José Aldo vs Merab Dvalishvili2.051.80
Marcin Tybura vs Alexander Romanov3.801.26
Tyson Pedro vs Harry Hunsucker1.126.25
Leonardo Santos vs Jared Gordon3.351.29
UFC-oddsen presenteras av Bethard, klicka här för att komma igång!

Jämför odds på hela matchkortet, besök vår mma-odds sida!
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddsen kan ändras
Senaste kommentarerna
Omröstning

Vem blir första svenska UFC-mästare?

Visa resultat

Loading ... Loading ...