Flera UFC-veteraner riktar skarp kritik om sina löner: “De höll oss fattiga”

✔ Veteranerna delar sina historier: "Folk vet inte vad han utsatte fighters för"

Missnöjet med UFC har länge varit där, men det är först nu när flera storstjärnor börjat kritisera MMA-giganten som flera UFC-veteraner stämmer in.

Ett flertal före detta UFC-fighters håller med om bland annat Jon Jones och Jorge Masvidals kritik och delar nu sina erfarenheter med organisationen och dess representanter.

En av dem är den kanadensiska fightern Sam Stout som gick tjugo matcher för UFC under åren 2006-2015. På Twitter talar Stout ut om bland annat sin lön.

 – Jag fick $2000 + $2000 för min första UFC-fight när de började komma igång.

När de blev rika så höll de oss fattiga. Vi är handelsvaror för dem. Jag står med [Jorge Masvidal], [Jon Jones], [Gray Maynard] och alla andra som har bollarna att stå upp mot dem.

Sifforna som Stout refererar till är den lönemodell som UFC ofta använder sig utav. En fighter får en summa pengar för att ställa upp och dubblar sedan summan om de vinner.

“Hands of Stone” Stout gjorde sin debut mot Spencer Fisher under UFC 58 i mars 2006 och vann via delat domslut. Det betyder att han tog hem $4000, ca 37 000 kronor. Hade han förlorat hade han gått hem med ca. 18 500 kronor.


Relaterat till UFC-fighters och löner


UFC-veteraner: Folk vet inte vad han utsatte oss för

Även de före detta titelutmanarna Jon Fitch och Gray Maynard luftade sitt missnöje med organisationen. Tillsammans med Mike Pierce riktade de särskild kritik mot Joe Silva som var matchmäklare för UFC under åren 1997-2016.

Under hashtaggen #JoeSilvaStories så börjar nu historierna trilla in. Här är ett urval:

 – [Joe Silva] var en riktigt speciell skitstövel, skrev Jon Fitch.


– LOL, f0lk vet inte vad han utsatte fighters för, fortsatte Maynard.


– Vi har alla historien om den hobbiten till skitstövel, inflikade Pierce.

En gång, när jag precis skulle gå in (till oktagonen), så påminde han mig om varför han skrivit kontrakt med mig och varför jag ännu inte fått sparken. Med andra ord: prestera som jag förväntar mig eller så försvinner du.

Det var ett jävligt uppmuntrande tal när man redan är under otrolig stress, fortsatte han.


Vi hade precis förhandlat oss till ett nytt kontrakt och Joe var arg för att jag fått en löneförhöjning, skrev Fitch. På den tiden hade jag bara en förlust mot [Georges St-Pierre].

Joe sa “Okej, du får den summan, men så fort du förlorar så kommer vi att ge dig sparken och sedan ta dig tillbaka för hälften så mycket.

Silva togs in i UFC Hall of Fame 2017.

Gör som de svenska UFC-stjärnorna: Testa 💊 vitaminshots. Klicka här och läs mer!
Kategorier
Senaste NyttUFC

Matias Andres är en frilansskribent som samarbetat med MMAnytt.se sedan 2015. Han bor i Battambang, Kambodja där han tränar Kun Khmer, åker motorcykel och plitar ihop små meningar för att kunna finansiera sitt ohälsosamma förhållande till fruktshakes. Kontakt: [email protected]

Svara

UFC ODDS
UFC Fight Night: Costa vs. Vettori: söndag 04:0012
Paulo Costa vs Marvin Vettori2.201.70
Grant Dawson vs Rick Glenn1.393.65
J. Rose Clark vs Joselyne Edwards1.772.10
Alex Caceres vs Seung Woo Choi3.331.35
Dwight Grant vs Francisco Trinaldo2.061.80
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras
Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...