Ny miljardfight? Floyd Mayweather utmanar Conor McGregor till rematch!

✔ Löftet - till Mike Tyson ✔ Hånet: "Nu slutar du istället!"

Trots att han inte fightades i helgen, så lyckades superstjärnan Conor McGregor ändå bli MMA-världens största snackis efter helgens UFC 250 i Las Vegas. Detta när irländaren plötsligt meddelade sin pension från sporten via Twitter – för tredje gången.

Det är dock inte alla som tar McGregor på allvar. Nu får han sig en pik från den obesegrade boxningsstjärnan Floyd Mayweather – som utmanar “The Notorious” till en rematch i ringen.

Det är i en kommentar på Instagram som Mayweather påtalar ett löfte som McGregor gav till boxningsikonen Mike Tyson, och ifrågasätter hans beslut att lägga ner fightingkarriären just nu.

– Om jag inte missatar mig… Sa inte du till Mike Tyson att du kunde besegra mig om vi möttes igen? Nu slutar du istället! Jag trodde du ville vinna mot de bästa? Nåväl, om om du bestämmer dig för att återvända så väntar jag på att få straffa dig igen! skriver Floyd Mayweather i en kommentar riktad till Conor McGregor.

Skärmdump från Floyd Mayweathers kommentar till inlägget ovan.


LÄS MER: Conor McGregor lägger ner UFC-karriären – igen!

LÄS OCKSÅ: Conor McGregor har ett oväntat löfte – till Mike Tyson


Mayweather vs McGregor drog in miljardbelopp

Mayweather och McGregor möttes för första gången i augusti 2017 i en boxningsmatch som kom att bli en av tidernas mest sedda pay-per-view-sändningar.

McGregor var regerande UFC-mästare, och gick över från MMA till boxning för sin första och hittills enda proffsfight mot Mayweather – som kom in med hela 49 raka vinster och flera vunna världsmästartitlar mot legendariske fighters.

Även om McGregor gjorde otippat bra ifrån sig, så var det Mayweather som kammade hem segern genom en stående teknisk knockout i matchens tionde rond.

Så här såg det ut i de senare ronderna av Mayweather vs McGregor, när den flerfaldige boxningsvärldsmästaren började vrida upp tempot. Foto: Mark J. Rebilas-USA TODAY Sports

Bägge två tjänade enorma summor för den lukrativa matchen. I synnerhet Mayweather – som passande nog går under smeknamnet “Money”. Han drog nämligen in så mycket som 285 miljoner dollar (ca. 2,6 miljarder svenska kronor) i totala inkomster från superfighten och placerades därmed som etta på Forbes-listan över de bäst betalde sportatleterna 2018.

McGregor tjänade totalt 99 miljoner dollar – 911 miljoner kronor – och norpade därmed fjärdeplatsen på samma Forbes-lista.


RELATERAT: Nya topplistan: Så mycket tjänar kampsportsstjärnorna


 

Kategorier
Conor McGregorFloyd MayweatherSenaste Nytt

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate.

Svara

Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...